Veronika Ondo-Cholewová Šport

MFK Zemplín v najvyššej súťaži zabodoval: Fanúšikovia sa tešia z historického víťazstva!

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zaznamenali premiérové víťazstvo vo Fortuna lige a získali historické prvé tri body. V 4. kole najvyššej slovenskej súťaže zdolali na domácom štadióne ViOn Zlaté Moravce 2:1.

Ilustračný obrázok k článku MFK Zemplín v najvyššej súťaži zabodoval: Fanúšikovia sa  tešia z historického víťazstva!
Zdroj: TASR

Michalovčania Stanislav Danko a Martin Regáli sa svojimi presnými zásahmi podpísali pod historické víťazstvo svojho klubu v najvyššej slovenskej súťaži Fortuna lige. Zemplínčanom pomohla k trojbodovému zápisu aj nedisciplinovanosť hráčov súpera, ktorí uvideli z rúk hlavného arbitra dve červené karty.

Historický gól

O prvý rozruch sa postaral už v 4. minúte Hamuľak, ktorý po priamom kope trafil z tesnej blízkosti iba brankára hostí. Na opačnej strane sa v 7. minúte natlačil do zakončenia Mance, ale stav sa nezmenil. O tri minúty neskôr rovnaký hráč pálil iba do Kiru. Z následného protiútoku hľadal nabiehajúceho Hamuľaka Regáli, michalovskému útočníkovi však chýbali centimetre, aby poslal loptu na bránu hostí. Michalovčanov mohol poslať do vedenia v 13. minúte Kunca, zvnútra šestnástky neuspel. Zemplín pokračoval v ofenzívnych chúťkach, Turik v 22. minúte mieril približne z dvadsiatich metrov ešte nad. O historicky prvý gól pred domácimi tribúnami sa však o štyri minúty neskôr postaral Danko. Vo vzduchu trafil odrazenú loptu a približne z 25 metrov prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste – 1:0. Tri minúty pred koncom prvého Hamuľak nechal vyniknúť Raniloviča a domáci sa snažili zvýšiť vedenie. V 44. minúte však zahrmelo na opačnej strane, Perišič centrom z ľavej strane našiel nabiehajúceho Manceho a ten hlavou vyrovnal na polčasových 1:1.

„Boli sme lepší“

Presný zásah zaznamenal v 66. minúte, keď sa mu podarilo premeniť svoju tretiu šancu v druhom polčase. Dve minúty predtým sa porúčal z trávnika po druhej žltej karte Dejan Školnik. „Myslím si, že celý duel sme boli lepší, súper si vypracoval jednu šancu a tú aj premenil. Ja sám som mal možno tri, štyri šance a Mišo Hamuľak v prvom dejstve taktiež nepremenil vyložené príležitosti. Vyhrali sme zaslúžene, pretože sme boli lepší,“ povedal Regáli a k víťaznému zásahu dodal: „Myslím si, že chlapci mi spočítajú víťazný gól. Mal som viacero vyložených šancí, posledná strela padla, tak som rád.“

„Som veľmi rád, pretože sme tie body už veľmi potrebovali. Ani v predchádzajúcich zápasoch sme nehrali zle, s Trenčínom sme mali smolu a v Podbrezovej sme dostali lacné góly. Povedali sme si, že doma to už musíme so Zlatými Moravcami konečne zlomiť,“ konštatoval po stretnutí autor víťazného gólu Martin Regáli.

Želanie sa splnilo

Už v 26. minúte potešil oko diváka otvárací gól stretnutia z kopačky Stanislava Danka. Dostal sa k odrazenej lopte a približne z 25 metrov ju poslal halfvolejom nechytateľne do brány.

„Tréner mi zdôrazňoval, aby som sa pokúšal strieľať zo strednej vzdialenosti, som rád, že mi to tam padlo. Cítil som, že mi lopta sadne na halfvolej a teším sa, že som sa takto trafil. Víťazstvo nám chutí, verím, že nám pomôže do ďalších duelov a budeme takto pokračovať ďalej,“ zaželal si Danko, ktorý po zranení nastúpil na svoj prvý zápas.

Na dne tabuľky

Moravčanom sa podarilo skórovať minútu pred koncom prvého polčasu, keď sa hlavou presadil Armando Mance. Hostia veľa futbalovej krásy nepredviedli, zaujali však tým, že v základnej zostave mali iba jediného Slováka, kapitána Petra Orávika. „V základe som sám, inak sme tam štyria, či piati. Ak by som bol v zahraničí a som tam jediný Slovák, tak si musí človek iba zvyknúť,“ reagoval Orávik. Po prehre sa Zlaté Moravce ocitli na dne fortunaligovej tabuľky aj vďaka dvom červeným kartám – 64. Dejan Školnik a 87. Stefan Milojevič. „Je to strašný pocit a navyše sme v Michalovciach hrali zle. V prvom polčase nám mohli dať tri góly. V druhom sa to zlepšilo, ale prišli dve vylúčenia a ťažko to hodnotiť. Po štyroch dueloch máme nula bodov a nemôžeme sa chváliť,“ dodal Orávik.

Čítajte tiež:

MFK Zemplín v treťom zápase Fortuna ligy strelili dva góly: V šatni padli ostré slova!

MFK Zemplín zatiaľ vo Fortuna lige bez bodu: Do sobotňajšieho zápasu ideme s jasným cieľom!

MFK Zemplín v druhom zápase najvyššej súťaže: V Senici padol jediný gól

Historické víťazstvo MFK Zemplín
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM