Veronika Ondo-Cholewová Šport

MFK Zemplín zatiaľ vo Fortuna lige bez bodu: Do sobotňajšieho zápasu ideme s jasným cieľom!

MFK Zemplín Michalovce zatiaľ v najvyššej súťaži Fortuna liga nebodoval. Veria, že sa k ním prikloní šťastie a pre Michalovce vybojujú prvé ligové body.

Ilustračný obrázok k článku MFK Zemplín zatiaľ vo Fortuna lige bez bodu: Do sobotňajšieho zápasu ideme s jasným cieľom!
Zdroj: TASR

Tretie kolo futbalovej Fortuna ligy 2015/2016 je rovnomerne rozdelené do oboch víkendových dní. V sobotu sú na programe tri zápasy, medzi nimi aj historicky prvý záhorácky šláger Senice so zatiaľ stopercentným nováčikom zo Skalice. V nedeľu zasiahnu do bojov všetci traja slovenskí zástupcovia v Európskej lige – Žilina, Slovan a Trnava. V novom ročníku FL zatiaľ nebodoval nováčik z Michaloviec.

„Do zápasu ideme s jasným cieľom zvíťaziť. Výhra v derby je ešte cennejšia a môže nás správne nabudiť do ďalšieho priebehu sezóny. Nezáleží, či máme jeden bod alebo šesť, motivácia pred takýmto zápasom je samozrejmá. Hovorí sa, že derby nemá favorita, myslím, že to tak bude aj v tomto prípade. Musíme sa na Skalicu dôkladne pripraviť, majú vo svojom strede viacero ostrieľaných hráčov a sú na víťaznej vlne. Navyše, prvý domáci zápas hrali na našom štadióne, takže nebude to pre nich neznáme prostredie. My si však veríme a som presvedčený, že máme kvalitu, aby sme sa po zápase tešili z troch bodov,“ citovala klubová stránka slová senického útočníka Jakuba Kosorina.

Slovanisti majú za sebou už tretí „anglický týždeň“ s dvoma zápasmi a v 3. kole cestujú na horúcu pôdu do Dunajskej Stredy. Tá spolu so Skalicou, Myjavou a Trenčínom získala plný počet 6 bodov. Naopak, Slovan naposledy v lige doma podľahol Myjave 0:1 a bude sa chcieť bodovo dotiahnuť na špicu tabuľky.

V psychicky najlepšom rozpoložení sa spomedzi účastníkov EL nachádza MŠK Žilina, ktorá doma vo štvrtkovom súboji 3. predkola zdolala Vorsklu Poltava 2:0, Slovan aj Trnava svoje zápasy prehrali (0:2 v Krasnodare, resp. 0:1 s PAOK Solún). V novom ročníku FL zatiaľ nebodoval nováčik z Michaloviec a rovnako ani jeho sobotňajší súper z Podbrezovej.

„Všetci sme odhodlaní už konečne zabodovať v Brezne proti Podbrezovej, najlepšie by bolo zobrať si tri body. Musíme však hrať srdcom a bojovne, potom sa k nám prikloní aj šťastíčko a vyjde to. Verím, že sa najbližšie už poriadne nabudíme, dáme konečne prvý gól a vybojujeme pre Michalovce prvé ligové body,“ vyjadril sa stredopoliar Matej Koscelník pre oficiálny web Zemplínu Michalovce.

Zlaté Moravce hostia majstrovský Trenčín, ktorý sa po vypadnutí z Ligy majstrov môže naplno sústrediť na obhajobu domáceho double. Vstup do sezóny nevychádza podľa predstáv Ružomberku, ktorý získal zatiaľ jediný bod, ako aj Trnave. Tá má na konte dokonca dve prehry a fanúšikovia intenzívne volajú po odvolaní trénera Juraja Jarábka.

Program 3. kola FL

sobota 1. augusta
17.00 h ŽP Šport Podbrezová – MFK Zemplín Michalovce (rozhodujú Šuniar – Mókoš, Petríček)
19.00 ViOn Zlaté Moravce – AS Trenčín (Kružliak – Balko, Somoláni)
19.00 FK Senica – MFK Skalica (R. Weiss – Bobko, Galo)

nedeľa 2. augusta
19.00 FK DAC 1904 Dunajská Streda – ŠK Slovan Bratislava (Horváth – D. Hrčka, Mikulaj)
19.00 MFK Ružomberok – Spartak Trnava (Valášek – Borsányi, Súkeníková)
19.00 Spartak Myjava – MŠK Žilina (Sedlák – E. Weiss, Jankovič)

tabuľka FL po 2. kole:
1. Spartak Myjava 2 2 0 0 5:2 6
2. DAC Dunajská Streda 2 2 0 0 4:1 6
2. MFK Skalica 2 2 0 0 4:1 6
4. AS Trenčín 2 2 0 0 3:0 6
5. MŠK Žilina 1 1 0 0 5:1 3
6. Slovan Bratislava 2 1 0 1 2:2 3
7. MFK Ružomberok 2 0 1 1 2:4 1
8. FK Senica 2 0 1 1 1:3 1

9. MFK Zemplín Michalovce 2 0 0 2 0:2 0

9. ŽP Šport Podbrezová 1 0 0 1 0:2 0
11. Spartak Trnava 2 0 0 2 3:6 0
12. ViOn Zlaté Moravce 2 0 0 2 2:7 0

Čítajte tiež:

MFK Zemplín v druhom zápase najvyššej súťaže: V Senici padol jediný gól

Premiéra MFK Zemplín v najvyššej súťaži: Napätie do posledných sekúnd

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM