Rôzne

Michalovčan Pavol Dlugoš to za volantom vie: Pozrite, čo dokázal na automobilových pretekoch!

Michalovský pretekár Dlugoš nie je medzi pretekármi žiadnym nováčikom. Na Masarykovom okruhu v českom Brne šliapol poriadne na plyn a toto sa stalo...

Ilustračný obrázok k článku Michalovčan Pavol Dlugoš to za volantom vie: Pozrite, čo dokázal na automobilových pretekoch!
Zdroj: Palki Racing Team‎

Do cieľa na plný plyn!

P. Dlugoš sa v Brne na Masarykovom okruhu pekne ukázal. Konali sa tam prvé preteky automobilov na okruhu zo seriálu Slovenský okruhový pohár. Masarykov okruh vznikol v roku 1994 a sídli priamo v riadiacej veži závodnej trati. Tradícia Masarykovho okruhu siaha až do roku 1930, keď bola vybudována prírodná trať vedená po cestách na okraji rozrastajúceho sa Brna. Súčasný Masarykov okruh vznikol v rokoch 1985–1987 a je špičkovou závodnou traťou, ktorá spĺňa najprísnejšie kritéria pre usporiadanie prestížnych svetových motoristických závodov.

„Zúčastnili sa ich aj Michalovčania – už tradične Pavol Dlugoš, ktorý skončil na peknom prvom mieste v kategórii STC trieda 1 do 1600ccm,“ povedali pre náš spravodajský portál Michalovce 24 z Palki Racing Team‎. Dodali, že medzi pretekármi bol aj Štefan Kuštár, ktorý bohužiaľ pre technickú poruchu preteky nedokončil.

Žiaden nováčik, ale borec

Na českých pretekoch sa už michalovský jazdec predviedol v plnej paráde a a aj vlani dofrčal do cieľa na prvom mieste. V roku 2014 v rámci Slovenského okruhového pohára v konečnom účtovaní obsadil striebornú pozíciu. Pozrite sa na niektoré víťazsta Pavla Dlugoša v skratke: Slovakia Ring (Orechová Potôň 14. 3. 2014): 1. pretek – 1. miesto. 2. pretek – 2. miesto, Masarykov okruh (Brno 25. 4. 2014): 3. pretek – 2. miesto. 4. pretek – neštartoval., Slovakia Ring (29. 5. 2014): 5. pretek – 1. miesto. 6. pretek – 1. miesto, Pannonia Ring (Ostffyasszonyfa 10. 7. 2014): 7. pretek – 3. miesto. 8. pretek – 1. miesto., Slovakia Ring (26. 9. 2014):9. pretek – 1. miesto. 10. pretek – 1. miesto…Veľa šťastných kilometrov!

Môže vás zaujímať:

Michalovčanov ráno prekvapili špinavé autá: Pokryl ich saharský piesok

Akcie autičkárov v Michalovciach: Autá kradnú aj priamo z dvorov

Mesto ocenilo osobnosti športu: Pozrite si MENÁ ľudí, ktorým sa dostalo veľkej pocty

Michalovčan Pavol Dlugoš v Brne na Masarykovom okruhu
2
Galéria
Zdroj: Palki Racing Team‎
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM