Šport

Michalovčania beh milujú: Prehľad pretekov a podujatí, ktoré nás v tomto roku ešte čakajú

Stovky Michalovčanov na bežeckých pretekoch sú dôkazom toho, že šport v meste naozaj milujú. V tomto roku pre nich mesto pripravilo niekoľko veľkých podujatí, na ktorých sa môžu tešiť z víťazstiev.

Ilustračný obrázok k článku Michalovčania beh milujú: Prehľad pretekov a podujatí, ktoré nás v tomto roku ešte čakajú
Zdroj: Archív mesta Michalovce

V tomto roku je pre Michalovčanov pripravených až 8 bežeckých podujatí. Pozrime sa spolu na ne. Prvé z nich už máme za sebou, a to Jarný beh Michalovčanov.

Michalovčania beh milujú

Jarného behu sa zúčastnili 109 štartujúcich, ktorí bežali za slnečného, ale poriadne chladného počasia. Išlo o prvé bežecké podujatie, ktoré nebolo určené profesionálnym bežcom, ale všetkým tým, ktorí majú radi pohyb a rekreačný beh. Do ešte len druhého ročníka Jarného behu Michalovčanov sa zapojiť nielen jednotlivci, ale aj manželské páry, súrodenci a celé rodiny. Trasa viedla od Ulice Školskej a naspäť a celková vzdialenosť, ktorú museli účastníci odbehnúť, bola 3,15 kilometrov. Prvému bežcovi Marošovi Bakovi, viťazovi jarného behu aj v roku 2015, sa podarilo dostať do cieľa v čase 0:11:19. Prvá z kategórie žien bola Michaela Haburová (AC Michalovce)s časom 0:14:40.

Do Michaloviec dorazí aj olympijská pochodeň

V metropole Zemplína odštartuje v máji Podvihorlatský maratón. Už 18 rokov je jeho súčasťou aj pre bežcov polovičná trať. Práve tam budú štartovať 4-členné štafety. V tomto roku sa v Brazílskom Riu rozhorí olympíjsky oheň, pod ktorým budú súťažiť aj naši olympionici. Aj náš Olympíjsky klub Michalovce bude mať možnosť zapáliť oheň originálnou olympíjskou pochodňou. Tú si jeho zástupcovia preberú 27. apríla.

Práve táto pochodeň bude putivať v rukách členov štafety Podvihorlatského polmaratónu. Olympijský klub Michalovce ponúka možnosť bežať Podvihorlatský polmaratón s olympijskou pochodňou. „Ponúkame bežcom vytvoriť si štafetové družstvo, ktoré bude oslobodené od štartovného a na polmaratónskej trati ponesú olympijský oheň vo farbách Olympijského klubu. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 31.3.2016 na tel.č. 0903603359 alebo mailom na uchal@5zs.sk, r.hajdukova@gmail.com.“ V deň podujatia pobežia v jeho farbách s pochodňou v ruke.

Bežecká termínovka

Polmaratónska štafeta: Nedeľa 1.máj 2016 so štartom o 14.00 hod. Štafetu bežia 4 členné družstvá (každý účastník beží 1 úsek cca 5km)

Michalovský polmaratón : Nedeľa 1.máj 2016 so štartom o 14.00 hod. Beží sa polmaratón o dĺžke 21 097,5m

Podvihorlatský maratón: Nedeľa 1.máj 2016 so štartom o 14.00 hod. Beží sa polmaratón o dĺžke 42 195m

Michalovská hodinovka : (15.september 2016) Pretekári bežia 1 hodinu po tartanovom povrchu (300m okruh)

Jesenný beh Michalovčanov: (9.október 2016) Beží sa krátka trať do 4km

Detský beh Ivana Pšenka: (25.november 2016) Beží sa krátka trať od 500m až do 3000m, podľa vekových kategórií. (Určené pre pretekárov do 16 rokov)

Beh o štít mesta Michalovce: (25.november 2016) Bežia sa okruhy po Námestí osloboditeľov, povrch – asfalt a kamenná dlažba. Štart a cieľ pred budovou Mestského úradu v Michalovciach. (Celková dĺžka trate 4 × 1900m = 7600m)

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Do Michaloviec dorazí olympijská pochodeň: Možete ju mať v rukách aj vy, pozrite kedy!

V OBRAZOCH: Netradičné vítanie jari v Michalovciach, desiatky bežcov v uliciach

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM