Ondrej Petričko Samospráva

Michalovčania majú dôvod na radosť: Lávku cez Laborec opravujú, otvoriť by ju mali už čoskoro

Pešia lávka cez rieku Laborec, ktorú museli koncom minulého roka uzavrieť, keď sa prepadla časť železobetónovej konštrukcie, sa dočkala opravy. Je dôležitá hlavne pre návštevníkov tržnice, obyvateľov sídliska SNP a športových priaznivcov. Opäť v prevádzke by mala byť už začiatkom septembra.

Ilustračný obrázok k článku Michalovčania majú dôvod na radosť: Lávku cez Laborec opravujú, otvoriť by ju mali už čoskoro
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

Práce na oprave lávky začala realizovať firma Plynmont Humenné začiatkom augusta. Celá rekonštrukcia by mala trvať jeden mesiac.

Lávku by mali otvoriť začiatkom septembra

Čo všetko sa musí spraviť, aby lávka mohla opäť začať slúžiť svojmu účelu? „V prvom rade sa vybúrala stará mostovka lávky, ktorá bola značne poškodená. V súčasnosti je zrealizovaná nová mostovka, zatiaľ betónová, chýba na nej ešte finálny asfaltový povrch. Zrealizovala sa úprava betónovej pätky. V súčasnom období sa realizuje otryskávanie kovovej konštrukcie lávky t.j. odstránenie starých náterov. Po otryskaní za zrealizuje nový náter lávky,“ vysvetlila hovorkyňa primátora a MsÚ Iveta Palečková.

Ako dodala, s prácami sa začalo začiatkom augusta. Lávka by mala byť otvorená v prvom septembrovom týždni. „Oprava lávky bude zrealizovaná vo finančnom objeme 30 000 eur," prezradila hovorkyňa.

V lávke sa vytvorila veľká diera, museli ju uzavrieť

Lávku cez Laborec uzavreli koncom minulého roka, keď sa na nej prepadla veľká časť železobetónovej konštrukcie a vytvorila sa veľká diera, ktorá mohla spôsobiť pád peších aj cyklistov. Lávka je hlavným ťahom smerom k zimnému štadiónu, športovej hale a na sídlisko. Športovci, športoví fanúšikovia, návštevníci tržnice, no hlavne obyvatelia sídliska SNP teraz musia tento úsek obchádzať, aby sa dostali domov alebo na športové podujatie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM