Zuzana Ročeňová Iné športy

Michalovčania na veľkom zraze turistov: Najskôr ohňostroj, potom papučový bál!

Členovia najstaršieho michalovského Klubu slovenských turistov Turista sa zúčastnili na štyridsiatom ôsmom zraze Klubov slovenských turistov v Bardejovských kúpeľoch. Stretnutie turistov so sebou prinieslo veľa možnosti, ako stráviť víkend. Na výber boli lyžiarske trasy či poznávacie zájazdy.

Ilustračný obrázok k článku Michalovčania na veľkom zraze turistov: Najskôr ohňostroj, potom papučový bál!
Zdroj: Dnes24.sk

Miestom tohtoročného zrazu boli Bardejovské kúpele, ktorého sú len na skok od centra okresného mesta Bardejov. „Prvá písomnosť o historickom kráľovskom meste, o ktorom domáci hovoria, že je najkrajšie na Slovensku je z roku 1241. Táto mestská pamiatková rezervácia na Hornom Šariši bola v roku 2000 zapísaná do zoznamu Unesco, ako kultúrne dedičstvo svetového významu,“ vysvetľuje Anton Hasák, predseda KST Turista Michalovce.

Poznávací zájazd do neďalekého Poľska

Organizátori tohto turistického podujatia pripravili osem lyžiarskych trás pre dospelých a dve trasy pre turistické oddiely mládeže. Zároveň boli pripravené aj štyri pešie výlety, pre všetky vekové kategórie. V ponuke bol pre turistov aj poznávací zájazd s prehliadkou kalvárie, hradu a dvoch drevených kostolov v Poľsku, ako aj návšteva perly poľských kúpeľov v Krynici a jedného kostolíka v Lukove – Venécii na Slovensku.

„Naši členovia si obzreli aj zrekonštruované hradby mesta, navštívili múzeá i najstarší skanzen ľudovej architektúry u nás. Zašli aj na premietanie filmov s turistickou a horolezeckou tematikou, či uskutočnili exkurziu po areáli kúpeľov, kde naďabili na jednu z najdlhšej drevenej lávky na Slovensku, takzvanej lávky priateľstva,“ hovorí Anton Hasák.

Úspešná akcia a dobrá zábava

Celkovo bolo na zraze do 1600 zúčastnených vrátane organizátorov, turistických oddielov mládeže a zimných táborníkov v stanoch. „Nemožno nespomenúť aj pekný večerný kultúrny program, či už pri otvorení zrazu v kine Žriedlo alebo slávnostnom ukončení na otvorenom priestranstve pred Kúpeľnou dvoranou. Punc dobrej zábavy dal už aj tradičný záverečný papučový bál, ktorému predchádzal interesantný ohňostroj. Poďakovanie patrí celému organizačnému štábu,“ doplnil Anton Hasák.

„Bola to znovu jedna úspešná akcia KST pod patronátom bardejovských turistov, ktorej v globále skoro počas celého podujatia prialo aj slnečné počasie,“ zhodnotil Hasák.

Michalovskí turisti na zraze v Bardejove
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM