Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Michalovčania nám to prezradili: Miesta, kde hľadáme únik pred horúčavami!

Michalovce po krátkej prestávke opäť zasiahli tropické teploty. Vyzvedali sme od obyvateľov nášho mesta, na akých miestach hľadajú pred horúčavami únik.

Ilustračný obrázok k článku Michalovčania nám to prezradili: Miesta, kde hľadáme únik pred horúčavami!
Zdroj: Dnes24.sk

Aj obyvatelia nášho mesta sa po krátkej prestávke zase takpovediac varia vo vlastnej šťave. Ortuť na teplomeroch opäť začala prekračovať počas dňa tropické hodnoty. A mnohí už slnka majú dosť a pred horúčavami sa snažia hľadať únik. Volia pritom okrem svojich príbytkov aj zaujímavé miesta, ktoré spájajú s relaxom.

„Keď sa vyberieme do mesta, najčastejšie skončíme v týchto teplých dňoch so zmrzlinou v ruke a v tieni pri Výškovej budove. Po kope je tam pár pekných veľkých stromov, pod ktorými sa skryjeme v tieni. Je to také super miesto v centre a zároveň mimo ľudí. Vždy si tam máme kam sadnúť na blízku, páči sa mi to tam, pretože to je taký mini parčík,“ prezradila nám svoj tip pani Anežka.

Michalovčan Karol hľadá ochladenie tiež neďaleko námestia. „Celkom príjemne je v Parku mieru. Bude to hustým porastom, korunami stromov, uprostred fontána, dokonca aj taká malá na pitie. Už keď sa to v kamennej džungli nedá vydržať, oplatí sa prejsť cez cestu do parku a posedieť si tam, kde sa cítite akoby ste boli v lese.“

S horúčavami sa snaží bojovať aj Milan, ktorý má neďaleko svojho domu v Michalovciach jazierko Baňa. Pri obľúbenom jazierku, zvyknú tráviť teplé letné dni viacerí Michalovčania. „Často chodím k jazierku Baňa. Aj keď som sa v ňom nikdy nekúpal, je tam príjemnejšia klíma ako doma. Pri vode je vždy najlepšie, nie je vám tak horúco. Aj keď si len namočím ruky, je to pre mňa osvieženie,“ povedal Milan. Známe jazero Baňa sa nachádza na sídlisku IBV Straňany a slúži najmä ako rybársky revír. Niektorí sa tam zvykli aj kúpať, ale jazero podľa miestnej samosprávy nie je určené na kúpanie.

Okolie jazierka Baňa je však vyhľadávanou oddychovou zónou Michalovčanov a ponúka viacero možností na oddych a relax. Mesto tam nainštalovalo outdoorové fitness prvky na cvičenie a taktiež aj nové lavičky. Obľúbený je aj beh, korčuľovanie a prechádzky okolo celého jazera. Mestská organizácia Slovenského rybárskeho zväzu tam pravidelne organizuje rybárske súťaže.

„Veľmi chladno oproti horúčave v meste je v parku za múzeom a nechodí tam vôbec veľa ľudí. Ja viem, že pre niektorých to nie je asi jeden z najkrajších parkov, ale je to historický a dokonca sa môžete ukryť do chládku pod jedným z najstarších stromov. Určite ho tu každý spozná, kedže je dosť mohutný. Je tam fajn, pretože neďaleko je aj Laborec. Takže odporúčam Kertu,“ povedal Jozef, ktorý na toto miesto zvykne chodiť aj na prechádzky so svojím štvornohým priateľom.

Ako je dobre známe, park môžete nájsť neďaleko Kostolného námestia v Michalovciach. Historický park Kerta získalo mesto do svojho vlastníctva v roku 2012. Patrí medzi najstaršie parky nielen na území mesta, ale aj v regióne. Je zapísaný do zoznamu chránených parkov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM