Veronika Ondo-Cholewová Šport

Michalovčania predstavili štyri posily: Futbaloví fanúšikovia sa majú na čo tešiť!

Michalovce majú po siedmich kolách Fortuna ligy na konte štyri body s bilanciou jedno víťazstvo, jedna remíza a päť prehier. Do tímu pribudli nové posily.

Ilustračný obrázok k článku Michalovčania predstavili štyri posily: Futbaloví fanúšikovia sa majú na čo tešiť!
Zdroj: TASR

Vedenie fortunaligového klubu MFK Zemplín Michalovce využilo reprezentačnú prestávku na doplnenie kádra a na východ Slovenska pribudli štyria noví hráči. Do tímu prišli brankár Marián Kelemen, stopéri Eric Barroso zo Španielska a Akaki Chubutia z Gruzínska.

Silní hráči

Najnovšou posilou získali dôležité posily: Takto sa vyzbrojuje nováčik vo Fortuna lige, mená nových hráčov vnútri je chorvátsky útočník Andrej Kerič. Jediným bez zmluvy je zatiaľ Chubutia, ktorý má zdravotné problémy.

„Do brány sa nám podarilo uloviť odchovanca z Michaloviec, ktorý pôsobil v Holandsku, Turecku, Španielsku, Grécku, Poľsku, či Česku a absolvoval s nami i predsezónnu prípravu. Barroso, ktorý môže hrať na ľavej obrane i v strede, v minulosti obliekal i dres Nitry a naposledy hral v moldavskej lige za FC Sheriff Tiraspoľ,“ uviedol Šturma a k zmluve s Chubutiom dodal: „Je to jediný hráč, ktorý nie je podpísaný. Má totiž zdravotné problémy, trápia ho triesla a musíme ho poriadne vyšetriť. Chceme ho podpísať do konca kalendárneho roka a nevieme, ako dlho bude trvať jeho liečba.“

Úlovok MFK Zemplín

Najnovším úlovkom michalovských funkcionárov sa stal útočník Kerič, do metropoly Zemplína pricestoval z Luxemburska, kde obliekal dres Dudelange. V sezóne 2008/2009 sa mohol popýšiť honorom najlepšieho strelca českej najvyššej súťaže Gambrinus ligy, keď súperove siete napol dovedna pätnásťkrát.

„Andreja poznám ešte z pôsobenia v Slovane Liberec, je to pracovitý, poctivý chalan, dobrý futbalista. Neskôr si ho vyhliadla Sparta Praha, kde mal zdravotné problémy a neskôr prišla i operácia kolena. Po nej sa nevedel dostať do top formy a prešiel rôznymi hosťovaniami. Má dvadsaťdeväť rokov, momentálne je zdravý a má ešte chuť dokázať niečo vo futbalovom živote,“ konštatoval Šturma.

Ideme na maximum

Na štvrtkovej tlačovej konferencii nechýbal ani tridsaťpäťročný brankár Kelemen, ktorý je odhodlaný pomôcť svojmu novému zamestnávateľovi.

„Väčšinu mojej kariéry som strávil v zahraničí, takže pocity sú zmiešané, ale očakávanie veľké, ako zo strany vedenia i z mojej strany. Verím, že mužstvu pomôžem ako sa dá, vydám zo seba maximum a bude sa nám dariť viac ako doteraz,“ zaželal si Kelemen. Po ňom si vzal slovo i útočník Kerič: „Nepáči sa nám, že sme poslední v tabuľke a pokúsime sa z dna odlepiť a posunúť sa dopredu.“ Michalovce majú po siedmich kolách Fortuna ligy na konte štyri body s bilanciou jedno víťazstvo, jedna remíza a päť prehier.

Pozrite si kompletnú tabuľku Fortuna ligy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM