Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Michalovčania, s týmto treba počítať: Na dvere môžu v týchto dňoch zaklopať aj práve vám...

Na dvere domácnostiam v Michalovciach môže zaklopať nevšedná návšteva. Je preto dobré s ňou počítať a mať o nej informácie, o čo konkrétne ide...

Ilustračný obrázok k článku Michalovčania, s týmto treba počítať: Na dvere môžu v týchto dňoch zaklopať aj práve vám...
Zdroj: TASR

Štatistický úrad Slovenskej republiky (ŠÚ SR) sa rozhodol zisťovať údaje o príjmoch a životných podmienkach domácností a tiež o tom, ako využívajú informačné a komunikačné technológie.

Zbieranie informácií o príjmoch a životných podmienkach domácností, ktoré sa uskutoční v termíne do 26. júna 2018, sa týka 320 miest a obcí na Slovensku, Michaloviec sa však netýka.

Nášho mesta sa ale týka Zisťovanie o využívaní informačných a komunikačných technológií (IKT) v domácnostiach a u jednotlivcov. To Štatistický úrad SR realizuje od 19. apríla a to až do 31. mája 2018. Vybraných bolo 150 obcí a 4600 domácností na Slovensku, aj Michalovce.

Vybrané domácnosti v uvedených obdobiach navštívi poverený pracovník ŠÚ SR, ktorý je povinný preukázať sa v domácnostiach osobitným poverením. Všetky poskytnuté informácie a názory sú chránené, nezverejňujú sa a slúžia výlučne pre potreby štátnej štatistiky.

Ochranu dôverných údajov upravuje zákon č. 540/2001 Z.z. o štátnej štatistike. Týmto spôsobom Slovenská republika realizuje projekty európskych štatistických zisťovaní. Ich cieľom je vytvoriť podklady pre štatistiky krajín Európskej únie, čo umožní z dlhodobého hľadiska nielen analyzovanie životnej úrovne domácností, ale aj posúdenie vývoja v oblastí informačných a komunikačných technológií na Slovensku i medzinárodné porovnávanie SR v rámci EÚ.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM