Rôzne

Michalovčania sa varia vo vlastnej šťave: Takéto cifry nafotili na teplomeroch!

Horúco doslova ako v pekle. Aj Michalovce zasiahli veľké horúčavy. Pozrite, aké hodnoty ukazovali dnes teplomery Michalovčanov.

Ilustračný obrázok k článku Michalovčania sa varia vo vlastnej šťave: Takéto cifry nafotili na teplomeroch!
5
Galéria
Zdroj: TASR

Veľké horúčavy zasiahli v týchto dňoch aj Michalovce. Ľudia sa tak aj v našom meste doslova potia vo vlastnej šťave. Za všetko hovoria pohľady na ortute teplomerov.

Každý horúčavy znáša inak a niekto ich rád nemá, iný naopak. „Ak môžeme, tak si teplo užívame na chate s rodinou, kde sa každý deň chodievame kúpať, veď tu blízko Michaloviec máme naše zemplínske more. Takto to má predsa v lete vyzerať. Keď prídu búrky a chladno, zas budú všetci nadávať,“ povedal pre náš portál Peter, ktorého teplomer dnes v michalovskom paneláku ukazoval už o desiatej hodine dopoludnia na balkóne v tieni 29 stupňov.

Ani pre Luciu nie sú horúčavy žiaden problém. „V aute aj v práci máme skvelú klímu, ktorá nás chladí, doma zase ventilátor, zmrzlinu, zatiaľ to znášam dobre, najhoršie je to však vonku," prezradila. Pre našu redakciu zaznamenala teplomer v Michalovciach, ktorý v čase okolo obeda na slnku ukazoval 51 °C.

Chladnejšie dni by prijal Ján, ktorý je často na cestách v aute. „Klimatizácia mi veľmi nerobí dobre. V aute je totiž zima, vonku horúco, potom je človek akurát tak chorý,“ povedal a dodal, že teplomer v aute mu o 11. hodine ukazoval až 41 °C.

Pani Anna sa nám priznala, že to už nemôže vydržať. Doma sa najčastejšie zdržiava v podzemných priestoroch ich domu. „Do záhrady chodím len ráno a večer. S horúčavou bojujem tak, že si dávam vodu do mrazničky a niekoľkokrát denne sa sprchujem,“ uviedla a dodala, že z vysokých teplôt je už aj veľmi nervózna. Jej teplomer v aute ukazoval po pol druhej popoludní 38 °C.

Pozrite si v priloženej fotogalérii, aké závratné hodnoty dnes ukázali teplomery Michalovčanov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Hl. foto: ilustračné

Teploty v Michalovciach siahajú vysoko: Toľkoto ľudia namerali na teplomeroch!
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM