Zuzana Ročeňová Rôzne

Michalovčania si uctia padlých hrdinov: Pripomenieme si 70. výročie oslobodenia od fašistov!

Aj napriek tomu, že ubehlo mnoho rokov na tisícky hrdinov sa nezabúda. Každoročne sa v našom meste uskutočňuje pietna spomienka k pomníku padlých vojakov. Nielen starší si spomínajú na to, ako Červená armáda oslobodila mesto Michalovce od fašistov.

Ilustračný obrázok k článku Michalovčania si uctia padlých hrdinov: Pripomenieme si 70. výročie oslobodenia od fašistov!
Zdroj: TASR

Cintorín Červenej armády je každoročne miestom spomienky na vyše 17 – tisíc vojakov, ktorí padli za oslobodenie nášho mesta od fašistov.

Vojenský hrdinovia sa tak navždy zapísali do dejín mesta, oslobodili ho od fašistickej krutovlády a na niekoľko týždňov z neho spravili centrum oslobodeného územia Slovenska. „Pietny akt kladenie vencov pri príležitosti 70. výročia oslobodenie mesta Michalovce, sa uskutoční pod záštitou Okresného výboru Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov a Okresného úradu Michalovce 26.11.2013 o 11:00 hod. na Cintoríne Červenej armády,“ informuje Mestské kultúrne stredisko na svojej webovej stránke.

Na spomienke sa každý rok zúčastňujú okrem mesto Michalovce a Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov – Okresný výbor a ich členovia, aj priami účastníci odboja, zahraniční hostia, poslanci krajského a mestského zastupiteľstva, predstavitelia štátnej správy, armády, politických strán a spoločenských organizácii.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM