Samospráva

Michalovčania si zrejme priplatia: Primátor uvažuje o opätovnom zavedení týchto poplatkov!

Radnica rozmýšľa o poplatkoch, pri ktorých si ľudia už zvykli, že sú zadarmo... O aké znovuzavedenie pôjde a ako to ovplyvní domáci rozpočet obyvateľov mesta?

Ilustračný obrázok k článku Michalovčania si zrejme priplatia: Primátor uvažuje o opätovnom zavedení týchto poplatkov!
Zdroj: Dnes24.sk

Dôvody spoplatnenia

Jedným z dôvodov spoplatnenia parkovania v meste sú podľa slov primátora Viliama Zahorčáka aj podnety od občanov, ktorí by regulovanie statickej dopravy v meste prijali. „Javí sa nám ako vhodné obnoviť spoplatnenie parkovného v Michalovciach aj v súvislosti so súdnym sporom, ktorý mesto vedie so súkromnou spoločnosťou Medipark Košice,“ povedal na ostatnom zastupiteľstve primátor mesta. Súdny spor súvisí s výstavbou parkovacieho domu medzi Daňovým a Okresným úradom v Michalovciach. Podľa slov Zahorčáka je práve zrušenie parkovného v meste dôvodom obvinení zo strany súkromnej spoločnosti, ktorá tvrdí, že jej mesto týmto krokom zmarilo podnikateľský zá­mer.

Všetci mali parkovisko doteraz zadarmo

Podľa primátora je spoplatnenie možné realizovať viacerými spôsobmi. „Môžeme to realizovať prostredníctvom Technických a záhradníckych služieb alebo aj prostredníctvom nájomníkov. Jednou z možností je aj ponúknutá spolupráca na vytvorenie spoločného podniku,“ povedal Zahorčák s tým, že bratiskavská spoločnosť EEI pôsobí v súčasnosti vo viacerých mestách na Slovensku, aj v susednom Vranove nad Topľou.

Možnosť parkovať zadarmo majú všetci obyvatelia aj návštevníci mesta od začiatku roka 2014, a to na všetkých parkoviskách v správe Technických a záhradníckych služieb, ktoré sú na pozemkoch vo vlastníctve mesta Michalovce. Samospráva chcela podľa slov primátora zrušením parkovného docieliť, aby ľudia neparkovali po zelených plochách a aby sa naučili parkovať na priestranstvách, ktoré sú na to určené.

Môže vás zaujímať:

Nezvyčajný jav na michalovských parkoviskách: Vodiči, toto radšej spravte pred štartovaním! Utešené FOTO vnútri

Plaváreň zadarmo, bezplatné parkovanie, voľný vstup na kultúru: Ktorí Michalovčania majú takéto výhody?

Michalovčania prídu o parkovacie miesta: Toto parkovisko bude už čoskoro minulosťou!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM