Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Michalovčania sú ľudia s veľkým srdcom: Takto pomohli...

V Michalovciach sa konala akcia, ktorá pomohla mnohých ľuďom. Počas adventu sa spojili, aby takto obdarili.

Ilustračný obrázok k článku Michalovčania sú ľudia s veľkým srdcom: Takto pomohli...
Zdroj: Dnes24.sk

Vo Freedome – v priestore pre umenie a kultúru urobili veľkú vianočnú akciu. Zapojili do nej aj verejnosť, ktorá darovala rôzne veci, ale najmä šatstvo a to pomohlo tým, ktorí to potrebujú.

Vianočná zbierka

V Michalovciach sa konala Vianočná zbierka šatstva, plyšových hračiek a spoločenských hier, ktorú organizovalo neziskové občianske združenie Medias Res v spolupráci s Arcidiecéznou charitou Košice so sídlom v Michalovciach.

Do priestorov Freedomu, ktoré patrí pod OZ Medias Res, nosili ľudia kilogramy oblečenia, ktoré poslúži ľuďom v núdzi. Darcovia sa nielenže zbavili nepotrebných vecí, ale aj niekomu pomohli. Odev, či obuv má takto pomôcť ľuďom, ktorí to potrebujú.

Hračky do domovov

Plyšové hračky a detské oblečenie poputujú do detských domovov a krízových centier pre matky s deťmi. „Všetky darované veci sme odovzdali pani Stankovej z Arcidiecéznej charity Košice so sídlom na Okružnej ulici v Michalovciach,“ zverejnilo občianske združenie Medias Res.

„Arcidiecézna charita Košice to bude prerozdeľovať ďalej podľa potrieb do krízových centier a detských domovov v okrese Michalovce,“ dodalo na záver združenie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM