Zuzana Ročeňová Iné športy

Michalovčania vedia kam sa vybrať na túru: Zamierili na pravé tokajské vinobranie + FOTO

Aj medzi našimi michalovskými turistami sú takí, ktorí si nenechali ujsť to pravé zemplínske vinobranie. Za príjemného počasia a v hojnom počte sa vybrali do tokajskej vinohradníckej oblasti.

Ilustračný obrázok k článku Michalovčania vedia kam sa vybrať na túru: Zamierili na pravé tokajské vinobranie + FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Členovia najstaršieho michalovského Klubu slovenských turistov Turista sa po viacerých rokoch plánovania konečne zúčastnili slávnosti vín v tokajskej vinohradníckej oblasti v južnej časti Východoslovenskej nížiny na juhozápadnom úpätí Zemplínskych vrchov.

Nechýbala turistika po Tokaji

Pomerne chladné, no slnečné ráno ich privítalo v obci Čerhov kypriace prípravami na 13 ročník. Tokajského vinobrania. Posádka michalovských turistov si to namierila do obce Malá Tŕňa. „Obzreli sme si aj s početnou skupinou ďalších návštevníkov areál Tokaj – Macík, nazreli aj do vínnych pivníc a už aj kráčali k ďalšej vinárskej obci Veľkej Tŕni, o ktorej sa hovorí, že je najteplejším miestom východného Slovenska,“ vysvetľuje Anton Hasák, predseda najstaršieho michalovského Klubu slovenských turistov Turista.

Vo vinárskom areáli Ostrožovič nechýbalo kopec ľudí a taktiež dobrá nálada. „Naša kompánia sa pustila naspäť do východzieho miesta, do Čerhova juhozápadným smerom lesom cez Čiernu horu,“ povedal Hasák.

Vynikajúca atmosféra a o rok zas

Popoludní už celý Čerhov žil podujatím, na ktoré bol vypravený aj špeciálny vlak Tokajský expres z Košíc. Pripravený bol deň otvorených tokajských pivníc s ochutnávkou vín v obecnej vínnej pivnici, jarmok ľudových remesiel, či tradičné zemplínske špeciality. Vystúpenia na tribúne mali rôzne hudobné skupiny, či folklórne súbory vrátane súboru Zemplín z Michaloviec. Drobizg sa mohol vyšantiť na kolotočoch, ale aj na iných púťových atrakciách, ako na pravom jarmoku.

„Atmosféra vynikajúca, slniečko počas dňa z bezoblačnej oblohy citeľne prihrievalo. Tanečná rozlúčka našich členov pri rómskej kapele dala bodku za peknou jesennou akciou. Výlet sa k spokojnosti všetkých nadmieru vydaril, takže o rok dovidenia na 14. Tokajskom vinobraní,“ zhodnotil predseda klubu.

Foto: archív KST Turista Michalovce

Michalovskí turisti zavítali na Tokaj
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM