Rôzne

Michalovčania, viete čo pijete? Overte si bezplatne kvalitu vody zo studní

Chcete sa presvedčiť o tom, či sa vo vode, ktorú pijete, nenachádzajú nebezpečné dusičnany? Východoslovenská vodárenská spoločnosť ponúka príležitosť zadarmo si nechať skontrolovať pitnú vodu z vlastných zdrojov. Stačí jej doniesť 0,3 litra do zákazníckeho centra v Michalovciach.

Ilustračný obrázok k článku Michalovčania, viete čo pijete? Overte si bezplatne kvalitu vody zo studní
Zdroj: TASR

Bezplatnú analýzu vody na dusičnany z domových studní ponúka záujemcom aj tento rok Východoslovenská vodárenská spoločnosť (VVS), a to v piatok 21. marca pri príležitosti Svetového dňa vody.

Analýzy ukazujú, že mnohé studne obsahujú nekvalitnú vodu, percento takýchto vzoriek bolo minulý rok v priemere 34 percent. „Vlani bolo takýchto nevyhovujúcich vzoriek v Michalovciach až 45 percent," povedala Nataša Riganová, vedúca útvaru chemicko-technologických činností VVS. Dusičnany sú vo vyšších koncentráciách pre zdravie škodlivé.

Vzorku vody treba doniesť v čistej uzavretej sklenenej alebo PET fľaši s minimálnym množstvom 0,3 litra, odobratej v ten istý deň, do zákazníckeho centra príslušných závodov VVS. Urobiť tak možno v čase od 8.00 h do 14.00 h. Jedna osoba môže doniesť maximálne tri vzorky. Výsledky analýzy budú záujemcom oznámené hneď na mieste. Analýza je určená len pre tých, ktorí nevyužívajú verejný vodovod VVS.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM