Rôzne

Michalovčania zbystrite pozornosť: Chystá sa výluka na železničnej trati, ktorých vlakov sa to týka?

Osobná železničná doprava, ktorá smeruje z Michaloviec bude v mesiacoch máj a jún obmedzená z dôvodu prác na trati. Výlukové práce sa začnú už čochvíľa a budú prebiehať v dvoch etapách.

Ilustračný obrázok k článku Michalovčania zbystrite pozornosť: Chystá sa výluka na železničnej trati, ktorých vlakov sa to týka?
Zdroj: TASR

Osobná železničná doprava na trase Trebišov – Bánovce nad Ondavou (trať č. 191 Michaľany – Medzilaborce – Łupków) bude v priebehu mesiacov máj a jún obmedzená z dôvodu prác na trati.

S prácam za začne už o pár dní

Výlukové práce budú prebiehať v dvoch etapách. Nepretržitá prvá etapa A (19 dní) bude od pondelka 11. mája (začiatok o 07.40 h) do piatka 29. mája 2015 (koniec o 16.30 h). Druhá etapa B (8 dní) bude od soboty 30. mája do soboty 6. júna 2015 (v čase 08.20 h – 16.30 h, podrobnosti budú zverejnené v najbližších dňoch).

Výluku realizujú Železnice SR, správca železničnej infraštruktúry. Dôvodom sú rekonštrukčné a stavebné práce na traťovom úseku Bánovce nad Ondavou – Trebišov. Informácie poskytla riaditeľka odboru komunikácie ZSSK Jana Morháčová.

Ktorých vlakov sa výluka dotkne?

Výluka sa dotkne vlakov na úseku Košice – Trebišov – Bánovce nad Ondavou – Humenné a späť , Michaľany – Trebišov – Bánovce nad Ondavou – Humenné a späť. Vlaky budú nahradené autobusmi, podrobný zoznam dotknutých vlakov je zverejnený vo výveske, ktorá je distribuovaná ZSSK v dotknutých staniciach, mestách a obciach. Predpokladané predĺženie cesty na dotknutej trase je 20 minút.

  • Návozy k IC vlaku 504 WÜSTENROT do Košíc v nedeľu budú zabezpečené z Michaloviec a Trebišova priamym autobusom (autobusy pôjdu v dňoch: 17., 24. a 31. mája 2015). V Michalovciach a Trebišove bude autobus pristavený pred staničnou budovou.
  • V nočných rýchlikoch R 442/443 Bohemia (Humenné – Košice – Praha) a R 614/1614 a R 615 Zemplín (Humenné – Bratislava) nebude možná preprava áut. Miestenka, lôžko alebo ležadlo do vlakov R 442/443 Bohemia a R 614/615 Zemplín sa bude dať kúpiť až z/do Humenného, v úseku Trebišov – Bánovce nad Ondavou však budú cestujúci prepravení náhradnou autobusovou dopravou a z Bánoviec nad Ondavou do Humenného náhradnou súpravou bez nároku na miesto, lôžko a ležadlo.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM