Hádzaná

Michalovčanky obhájili titul v Slovenskom pohári, FOTO

Hádzanárky Iuventy Michalovce získali jedenásty titul po víťazstve nad Šaliankami.

Ilustračný obrázok k článku Michalovčanky obhájili titul v Slovenskom pohári, FOTO
Zdroj: TASR/František Iván

Hádzanárky Iuventy Michalovce vo finále turnaja Final 4 v Bardejove zdolali HK Slovan Duslo Šaľa 31:27. Pre Michalovce je to jedenáste prvenstvo v histórii súťaže, ôsme za sebou.

Iuventu potiahli k titulu najmä osemgólová Bibiana Štefaniková a sedemgólové Martina Popovcová a Nikoleta Trúnková.

Šalianky začali lepšie, keď sa dostali do vedenia 2:0, a hoci viedli aj 3:2 a 4:3, od stavu 4:4 už iba doťahovali manko. Iuventa gólom Trúnkovej odskočila na dvojgólový rozdiel (7:5) a v závere polčasu ešte navýšila svoj náskok na 14:11.

Úvod druhého polčasu patril Šali, ktorej hráčky znížili na 14:15, 18:19 i 19:20, ale Michalovčanky si udržali náskok. Šaliankam opäť odskočili v závere (26:23) a drámu už nepripustili.

Ťažký zápas

Peter Dávid, tréner Iuventy Michalovce: „Naozaj bolo náročné absolvovať po polročnej prestávke takýto dôležitý zápas. Najmä po taktickej stránke sme ho zvládli veľmi dobre a obstáli sme v náročných situáciách. Vychádzala nám taktika hrať akcie na krídla a do pivota. Myslím si, že to bol veľmi dobrý výkon nášho družstva.“

Peter Pčola, tréner Šale: „Bol to pre nás už tretí náročný zápas v priebehu štyroch dní. Úvod sme mali vydarený, dobre sme bránili, ale nepremieňali sme šance. Našim hráčkam asi zväzovala ruky aj určitá nervozita. Vyrovnali sme na 20:20, no mrzí ma, že sme to nedotiahli do úspešného konca. Myslím si, že dievčatá vydali zo seba všetko.“

Finále SP: Michalovce - Šaľa 31:27
11
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM