Hádzaná

Michalovčanky piatykrát triumfovali: Odnášajú si zlaté medaily a prestížny titul víťaza

Skvelé! Hráčky michalovskej Iuventy počas uplynulého víkendu zvíťazili v stretnutí 21. kola spoločnej slovensko-českej súťaže WHIL na pôde DHC Sokol Poruba. Čaká ich ešte záverečný duel, a po ňom si už absolútne zaslúžene prevezmú trofej pre víťazky a zlaté medaily.

Ilustračný obrázok k článku Michalovčanky piatykrát triumfovali: Odnášajú si zlaté medaily a prestížny titul víťaza
Zdroj: TASR

Hádzanárky Iuventy Michalovce sa piatykrát v histórii stali víťazkami spoločnej česko-slovenskej interligy WHIL. Definitívne o tom rozhodli v sobotu hladkým triumfom 32:24 v predposlednom 21. kole na palubovke DHC Sokol Poruba.

Zverenky trénera Jána Packu si prevezmú trofej a zlaté medaily v sobotu 12. apríla, keď v záverečnom kole privítajú v domácom prostredí Jindřichův Hradec. Iuventa prerušila štvorročné vládnutie českých družstiev vo WHIL, na tróne strieda vlaňajšieho víťaza DHK Baník Most.

Michalovčanky sa tešia z titulu už po piatykrát

Michalovce sú historicky najúspešnejším tímom súťaže, v doterajších dvanástich ročníkoch sa z titulu tešili aj v rokoch 2005, 2006, 2007 a 2009. „Som veľmi rád, že sme to vyhrali práve tu v Ostrave," povedal pre stránku klubu z Poruby kouč Iuventy Ján Packa.

„Neuspeli sme tu už dlho a bol to veľmi zložitý zápas. Skôr však nie z taktického hľadiska, ale z toho dôvodu, že sme museli potvrdiť prvé miesto. Dievčatám som povedal, že nesmieme podceniť súpera a zápas s tým, že doma porazíme Jindřichův Hradec. To je samozrejme stopercentné, že Hradec by nám nerobil žiadny problém. Chcel som ale družstvo namotivovať tak, aby celý týždeň bolo ľahko pod tlakom. Aby sme tu vyhrali a potvrdili prvenstvo v Interlige. Myslím si, že to bolo jednoznačné a ukázali sme lepšiu hru ako domáce."

DHC Sokol Poruba – Iuventa Michalovce 24:32 (12:14)

Najviac gólov: Hrbková 9/5, Adámková, Mýlková po 4 – Sözöllösiová 8, Tobiášová 7/1, Kiridžičová 6. Rozhodovali: Novotný, Hanák, vylúčené: 1:1, 7 m hody: 6/5 – 1/1, 300 divákov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM