Hádzaná

Michalovčanky začali s prípravou: Novou tvárou Iuventy je Chorvátka Schusterová

Hádzanárky Iuventy Michalovce začali s prípravou na novú sezónu. Novou tvárou v tíme Iuventy je zatiaľ iba Chorvátka Slavica Schusterová.

Ilustračný obrázok k článku Michalovčanky začali s prípravou: Novou tvárou Iuventy je Chorvátka Schusterová
Zdroj: TASR

Súčasťou prípravného obdobia bude už tradičné sústredenie v Liptovskom Jáne a zverenky Františka Urbana sa predstavia aj na troch turnajoch. Sústredenie na Liptove potrvá do 30. júla, v auguste už prídu na rad aj prípravné zápasy. Vítanou previerkou bude turnaj v maďarskej Kisvárde.

Ako sa dohodlo vedenie?

„Čaká nás tam turnaj, na ktorom sa okrem domáceho družstva, ktoré je nováčik v najvyššej maďarskej súťaži, predstaví aj Békés-Csaba a rumunský HC Zalau,“ uviedol manažér Iuventy Jaroslav Čúrny. Michalovčanky absolvujú aj Memoriál Tomáša Jakubču v domácej Chemkostav aréne a predstavia sa aj na turnaji v rumunskom Romane.

Tréner František Urban mal v úvode prípravy k dispozícii štrnásť hráčok vrátane Slavici Schusterovej (27). Vedenie klubu sa s chorvátskou strednou spojkou dohodlo na dvojročnom kontrakte.„Je možné, že ešte jedna hráčka do kádra pribudne. Obzeráme sa po nejakej spojke,“ prezradil Jaroslav Čúrny. Tréner Urban už nemôže počítať s Tetjanou Fiľkovou-Trehubovou, ktorá odišla na materskú dovolenku a Annou Golubevovou, ktorej sa skončilo hosťovanie z Lady Togliatti.

Nové a staré tváre

Zmluvy skončili Lucii Gubikovej a Julii Kučerovej, ktoré v Michalovciach zrejme nebudú pokračovať. Staronovou tvárou je Marianna Rebičová, ktorá sa vracia po dlhodobom zranení a aj Mária Olšovská, ktorej skončilo hosťovanie vo Veselí nad Moravou.

Hádzanárky michalovskej Iuventy sa v sezóne 2016/2017 opäť predstavia vo viacerých súťažiach vrátane Ligy majstrov. Cesta slovenského tímu do skupinovej fázy prestížnej súťaže vedie cez kvalifikačný turnaj, v ktorom bude ich semifinálovým súperom slovinský tím RK Krim Mercator Ľubľana. V prípade víťazstva sa stretnú s víťazom zápasu MKS Selgros Lubin – Indeco Conversano. Kvalifikačný turnaj je na programe 10. a 11. septembra.

Môže vás zaujímať:

Silná atmosféra v Michalovciach: Na štadióne zavládla radosť ako po zisku majstrovského titulu, FOTO

Michalovčania beh milujú: Prehľad pretekov a podujatí, ktoré nás v tomto roku ešte čakajú

Iuventa obhájila slovenský titul: Michalovce sú opäť majstrami Slovenska, FOTO

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM