Zuzana Ročeňová Samospráva

Michalovce ako mesto kruhových objazdov: V meste je ich sedem a začal sa stavať ďalší

Výstavba v poradí ôsmeho kruhového objazdu sa na dnešnom oficiálnom akte slávnostného poklopania základného kameňa stavby oficiálne začala.

Ilustračný obrázok k článku Michalovce ako mesto kruhových objazdov: V meste je ich sedem a začal sa stavať ďalší
Zdroj: Dnes24.sk

Na frekventovanom mieste, kde sa stretávajú cesty I/50 a I/18 nahradí spomínaná cestná stavba existujúcu priesečnú križovatku. Stavebný projekt v hodnote viac ako 2,7 milióna eur s DPH je financovaný zo zdrojov Európskej únie a štátneho rozpočtu SR.

,,Začína sa budovať dlho očakávaní okružná križovatka, na uzle dvoch ciest I/50 a I/18 . Som presvedčený, že mestu a nie len mestu, ale všetkým, ktorí do mesta prichádzajú veľmi pomôže,"uviedol primátor mesta Michalovce Viliám Záhorčak.

Križovatka štátnych ciest I/50 a I/18 sa nachádza v intraviláne mesta Michalovce, je súčasťou medzinárodného cestného ťahu E50, E58 v smere na Vyšné Nemecké – štátna hranica s Ukrajinou. Súčasný stav priesečnej križovatky ciest I/18 a I/50 riadenej cestnou svetelnou signalizáciou v intraviláne mesta Michalovce nespĺňa plynulosť cestnej premávky v inkriminovanom uzle a je nedostatočný vzhľadom na čakaciu dobu pre prechod cez jednotlivé vetvy križovatky, bráni vstupu do križovatky z miestnej komunikácie, uvádza sa v situačnej správe k projektu, ktorú poskytla hovorkyňa Slovenskej správy ciest (SSC) Zuzana Hromcová.

Účel a ciele okružnej križovatky

Ako sa uvádza v situačnej správe, cieľom rekonštrukcie je zlepšenie plynulosti cestnej dopravy a zníženia dopadov cestnej dopravy na životné prostredie prebudovaním križovatky na okružnú križovatku s nadväznosťou na rozšírenie komunikácie I/50 – Sobranecka cesta tak, aby bola homogénna s Humenskou cestou I/18. Navrhovaná rekonštrukcia križovatky je v súlade s platnou územnoplánovacou dokumentáciou mesta Michalovce

Michalovce sú mestom objazdov

Kruhový objazd za nadjazdom na ceste I/50 v Michalovciach bude druhou okružnou križovatkou, ktorú na území mesta zafinancuje štát. V roku 2008 spustil do prevádzky kruhový objazd, ktorý spája Sobranskú cestu s Lastomírskou a Hollého ulicou. Jeho výstavba stála viac ako 1,5 milióna eur.

Kruhový objazd pri nadjazde bude v poradí ôsmou okružnou križovatkou v meste. Posledný, siedmy kruhový objazd s priľahlými chodníkmi dokončil vlani Košický samosprávny kraj v spolupráci s mestom aj na výjazde z Michaloviec smerom na Zemplínsku šíravu.

Začatie výstavby okružnej križovatky na ceste I/50 a I/18 v Michalovciach.
19
Galéria
Foto: Zuzana Ročeňová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM