Samospráva

Michalovce chcú investovať do rekonštrukcie futbalového ihriska v areáli ZŠ Okružná

Michalovce plánujú investovať do rekonštrukcie futbalového ihriska v areáli Základnej školy Okružná.

Ilustračný obrázok k článku Michalovce chcú investovať do rekonštrukcie futbalového ihriska v areáli ZŠ Okružná
Zdroj: Dnes24.sk

V aktuálnom rozpočte má mesto na túto akciu schválených 65 000 eur. Sumou 15 000 eur sa zaviazalo prispieť združenie, ktoré vzniklo s týmto cieľom, a sú v ňom zastúpení rodičia žiakov tejto školy.

Ako informovala hovorkyňa radnice Iveta Palečková, plánované práce zahŕňajú kompletnú výmenu umelého trávnika, ktorého predpokladaná suma je podľa katalógových cien 80 000 eur. „Naším cieľom je zrealizovať túto akciu počas letných prázdnin, preto nepredpokladáme, že to ovplyvní vyučovací proces,“ ozrejmila s tým, že v areáli školy sú ešte ďalšie ihriská.

Základná škola Okružná si podľa Palečkovej dlhodobo udržiava vyrovnaný počet žiakov od 820 do 830. Futbalové ihrisko s umelou trávou vybudovali v jej areáli v roku 2007, nakoľko škola má športové triedy na futbal od roku 1985. Aj preto je jediné svojho druhu, čo sa týka škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.

„Na ostatných školách sú vybudované multifunkčné ihriská,“ spomenula Palečková.

Existujúce ihriská využívajú školy podľa hovorkyne mesta Michalovce hlavne na vyučovací proces, konkrétne na telesnú výchovu a športovú prípravu, ale aj na mimoškolskú činnosť. Určené sú aj pre verejnosť.

„Sú v správe škôl a v súčasnom období sú v dobrom stave,“ uviedla hovorkyňa a dodala, že problémom je oplotenie, ktoré je obtiažne na údržbu pre časté poškodenia vandalmi a problematické je tiež starať sa o čistotu na ihrisku i v jeho okolí.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia

Mesto má však okrem spomínaného plánu aj ďalšie. Viete, že v Michalovciach chcú posilniť wifi? Pozrite si na fotkách, kde by mali byť nové prístupové body.

V našom meste plánujú posilniť wifi: Tu by mali byť nové prístupové body
3
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM