Samospráva

Michalovce chcú vybudovať novú cyklotrasu: Kadiaľ by mala viesť?

Michalovce chcú vybudovať cyklotrasu vedúcu od centrálnej mestskej zóny, cez Partizánsku ulicu, smerom na nový mestský cintorín v lokalite Biela hora s možnosťou napojenia na plánovanú cyklotrasu okolo Zemplínskej šíravy.

Ilustračný obrázok k článku Michalovce chcú vybudovať novú cyklotrasu: Kadiaľ by mala viesť?
Zdroj: TASR

Mesto chce na ňu získať nenávratné finančné prostriedky (NFP) v rámci výzvy Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.

Tri stavebné celky

Projekt je rozdelený na tri stavebné celky. Prvá časť obsahuje najmä výmenu existujúcej lávky pri Kostolnom námestí za novú širšiu pre peších aj cyklistov. Predstavuje zároveň napojenie na existujúcu cyklotrasu v centrálnej mestskej zóne. Ďalšia časť je okrem iného zameraná na dopravné značenie existujúcich spevnených komunikácií na Partizánskej ulici.

„Predmetom tretej časti je vybudovanie cyklochodníka od ukončenej zástavby rodinných domov na Partizánskej ulici až po koniec katastra Stráňany v lokalite Biela hora. Táto časť zahŕňa aj zatrubnenie existujúcej priekopy a vytvorenie verejného osvetlenia,“ uvádza sa v dôvodovej správe k dokumentu, ktorý michalovskí poslanci schválili na svojom júnovom zasadnutí.

Žiadaná výška peňazí

Žiadaná výška NFP je takmer 563 000 eur, pričom spolufinancovanie mesta predstavuje 5 percent z celkových oprávnených nákladov rozpočtu projektu, čo je 29 621,02 eura.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM