Veronika Ondo-Cholewová Samospráva

Michalovce chcú zlepšiť situáciu ohľadom učební: Ktorých škôl v meste sa to týka?

Michalovská radnica prezradila svoje plány týkajúce sa zlepšenia situácie ohľadom učební na školách v meste. O čo presne ide a ktorých škôl sa to má týkať?

Ilustračný obrázok k článku Michalovce chcú zlepšiť situáciu ohľadom učební: Ktorých škôl v meste sa to týka?
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto chce zabezpečiť lepšie podmienky výučby v odborných učebniach na piatich základných školách v Michalovciach , a to konkrétne na I. Základnej škole T. J. Moussona 4, IV. Základnej škole, J.A. Komenského 1, V. Základnej škole na Školskej 2, VI. Základnej škole na Okružnej 17 v Michalovciach, , VIII. Základnej škole, Kpt. Nálepku 16 v Michalovciach.

Aj digitálna knižnica

V rámci digitalizácie výučby na základných školách chce mesto zlepšiť situáciu vyučovacieho procesu žiakov. Prispieť by k tomu mali nové odborné učebne. „Mesto Michalovce podalo 5 projektových zámerov, pričom všetky projektové zámery získali pozitívnu hodnotiacu správu,“ uvádza radnica.

Na I. Základnej škole T. J. Moussona chce mesto vytvoriť dve odborné jazykové učebne s kapacitou každej učebne po 20 žiakov. Súčasťou projektu je komplexné vybavenie učební potrebnou výpočtovou technikou a učebnými pomôckami jazykovej učebne.

„Projektom Zlepšenie výučby v odborných učebniach Základnej školy, Okružná 17 v Michalovciach sa vytvorí odborná jazyková učebňa pre 16 žiakov,“ uvádza magistrát o plánoch na ďalšej škole. Potešiť sa majú aj na V. základnej škole, kde má radnica v pláne vytvoriť dve odborné učebne – odbornú jazykovú učebňu pre 20 žiakov a digitálnu školskú knižnicu.

Chemické učebne

Na IV. Základnej škole, J.A. Komenského 1 má mesto v pláne vytvoriť odbornú učebňu chémie s kapacitou pre 16 žiakov. „Súčasťou projektu sú stavebné úpravy priestorov budúcej odbornej učebne a komplexné vybavenie učebne výpočtovou technikou, nábytkom a učebnými pomôckami pre chemické pokusy,“ informuje radnica. Na VIII. Základnej škole na ulici Kpt. Nálepku 16 chce mesto vytvoriť taktiež chemickú učebňu a to pre 30 žiakov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Na fotke VIII. ZŠ

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM