Samospráva

Michalovce chcú zriadiť nové multifunkčné ihrisko: Pozrite si, v areáli ktorej školy

Mesto Michalovce má v pláne zrealizovať nové multifunkčné ihrisko. Nachádzať sa má v areáli tejto školy v našom meste...

Ilustračný obrázok k článku Michalovce chcú zriadiť nové multifunkčné ihrisko: Pozrite si, v areáli ktorej školy
Foto: Monika Gécziová

V Michalovciach chcú vybudovať multifunkčné ihrisko v areáli IV. Základnej školy na J. A. Komenského 1. Slúžiť má aj na minifutbal, volejbal, tenis či streetbal.

S umelou trávou

Michalovská radnica uviedla, že športový areál je v súčasnom stave ako zatrávnená plocha nekvalitnej prírodnej trávy. V areáli spomínanej školy chcú zriadiť viacúčelové ihrisko rozmerov 18,0 × 33,0 m s umelým trávnatým povrchom a mantinelmi s ochrannými sieťami.

Povrchová úprava viacúčelového ihriska má byť realizovaná umelou trávou. Okrem toho je v pláne odvodnenie aj osvetlenie. Účelový má byť aj mantinel, ktorý bude mať zaoblený tvar, čo minimalizuje možnosť úrazov hráčov.

Bez uzatváracej bránky

Vstupy na ihrisko podľa magistrátu budú riešené tzv. bezbariérovo, čiže bez uzatváracej bránky. Radnica dodáva, že budú umiestnené v rohoch ihriska jednej dlhej strany a budú mať tvar L, čo umožní vstup na ihrisko bez prekážky (bezbariérovo) a zároveň neumožní únik lôpt pri hre z ihriska.

„Výhodou tohto systému je jednoduchosť, bezproblémový vstup na ihrisko z dvoch strán, napr. pre dva tímy hráčov, každý tím má samostatný vstup s možnosťou striedania hráčov počas hry. Tieto jednoduché vstupy na ihrisko sú prakticky bezúdržbové, nevyžadujú počas celej životnosti ihriska žiadne opravy, výmeny,“ zverejnila michalovská radnica.

Mesto Michalovce ohľadom tohto projektu vypísalo výzvu na predkladanie ponúk, ktorej lehota je 30. 7. 2019. Predmetom zákazky je výstavba multifunkčného ihriska s umelým trávnikom a mantinelmi.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Viete, že pri obnove hradu vo Vinnom používajú i dobový šliapací žeriav? Pozrite si to vo videu nižšie.

Video: TASR videoservis / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM