Samospráva

Michalovce sa chystajú rozdeliť dotácie z rozpočtu: O tomto je dobré vedieť vopred!

Michalovce majú v pláne rozdeliť dotácie z rozpočtu mesta. Ak zamýšľate sa o ne uchádzať, tu sú podrobnosti, o ktorých je dobré vedieť vopred.

Ilustračný obrázok k článku Michalovce sa chystajú rozdeliť dotácie z rozpočtu: O tomto je dobré vedieť vopred!
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Michalovce na ostatnom zastupiteľstve zverejnilo možnosť podávania žiadostí o nenávratné finančné príspevky. Pozrite si podrobnosti.

Pre koho sú dotácie určené?

„Dotácie z rozpočtu mesta sú určené pre právnické osoby a fyzické osoby so sídlom, resp. trvalým pobytom na území mesta Michalovce, alebo ktoré vykonávajú činnosť a poskytujú služby obyvateľom mesta Michalovce a právnické osoby, ktorých zriaďovateľom je mesto Michalovce,“ vysvetlila radnica.

Ak sa chcete uchádzať o príspevok mesta, tak sa to týka predovšetkým finančnej dotácie na tieto oblasti: telovýchova a šport, záujmovo-umelecká činnosť, kultúra, výstavníctvo, rozvoj školstva a vzdelávania, zdravotníctvo a sociálna oblasť, ochrana životného prostredia, cirkev a charita.

Nezmeškajte termín

Ako informovali z radnice, žiadosť o dotáciu je potrebné podať osobne do podateľne Mestského úradu v Michalovciach alebo poštou na adresu Mesto Michalovce, Mestský Úrad, Nám. Osloboditeľov 30, 071 01 Michalovce. „V prípade podania prostredníctvom pošty rozhoduje dátum na podacej pečiatke.“

Do konca decembra máte čas poslať žiadosť o dotáciu na celoročnú činnosť pre právnické osoby, ktoré majú sídlo alebo trvalý pobyt na území mesta, alebo ktoré pôsobia, vykonávajú činnosť na území mesta, alebo poskytujú služby obyvateľom výlučne v oblasti podpory a rozvoja vysokoškolského vzdelávania a rozvoja telesnej kultúry a mládežníckeho športu.

Rovnako aj žiadosť o dotáciu na konkrétne aktivity plánované na 1. štvrťrok (január, február marec) nasmerované do oblastí pre právnické osoby a fyzické osoby – podnikateľov, ktoré majú sídlo alebo trvalý pobyt na území mesta, alebo ktoré pôsobia, vykonávajú činnosť na území mesta, alebo poskytujú služby obyvateľom mesta.

Po novom roku budú ďalšie termíny, v ktorých bude možné požiadať o finančnú pomoc z mesta. Do 28. februára 2017 je potrebné podať žiadosť o dotáciu na konkrétne aktivity plánované na 2., 3. a 4. štvrťrok (apríl-december) nasmerované do oblastí pre právnické osoby a fyzické osoby – podnikateľov, ktoré majú sídlo alebo trvalý pobyt na území mesta, alebo ktoré pôsobia, vykonávajú činnosť na území mesta, alebo poskytujú služby obyvateľom mesta. „Bližšie informácie získate aj na tel.: +421 56 68 64 185, mob.: +421 918 876 617, e-mail: timea.bodnarova@msumi.sk,“ uviedla radnica.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM