Ondrej Petričko Futbal

Michalovce cup sa blíži: Domáci dorastenci si zahrajú v skupine s Realom Madrid

Dorastenecký futbalový turnaj so skvelým obsadením sa začína už budúci týždeň. Michalovčania chcú uhrať čo najlepší výsledok. V minulom roku získali druhé miesto. Vstupenky na turnaj sa začínajú predávať v pondelok.

Ilustračný obrázok k článku Michalovce cup sa blíži: Domáci dorastenci si zahrajú v skupine s Realom Madrid
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

Už budúci týždeň (13. – 16. augusta) budú Michalovce hostiť medzinárodný turnaj dorastencov do 17 rokov – Michalovce Cup 2013. V rámci neho sa v tejto vekovej kategórii predstavia i španielske kluby Real Madrid, Villarreal CF, ukrajinský Šachtar Doneck, taliansky tím Chievo Verona a nebudú chýbať ani domáce družstvá MFK Zemplín Michalovce a Dukla Banská Bystrica.

Zdolali Juventus, trúfajú si aj na Real

„V našom klube sme sa rozhodli ísť cestou a pokračovať v tradícii organizovania dorasteneckých turnajov. Myslím si, že sa nám tu podarilo dostať až hviezdne obsadenie. V budúcom roku by sme chceli dvihnúť latku ešte vyššie, ale o aké kluby pôjde, zatiaľ nebudem konkretizovať. Už v minulom roku sa nám podarilo do Michaloviec dotiahnuť Juventus Turín, čo sa prejavilo aj na výsledkoch našich mládežníkov. Na turnaji sme ukázali, že sa nebojíme ani veľkých súperov a Juventus sa nám podarilo zdolať 4:2," uviedol na piatkovej tlačovej konferencii predseda predstavenstva MFK Zemplín Michalovce Igor Šoltinský.

Šesť tímov bude počas štvrtého ročníka medzinárodného mládežníckeho turnaja rozdelených do dvoch skupín. V A-skupine sa predstavia domáce Michalovce, Real Madrid, Šachtar Doneck a v B-skupine na seba narazia obhajca prvenstva Villarreal, Chievo Verona a Banská Bystrica.

Michalovčania chcú uhrať čo najlepší výsledok

V minulom roku sa Michalovčanom podarilo zdolať taliansky klub Juventus Turín a na konci turnaja sa mohli tešiť z celkového druhého miesta. „Veľmi sa na to tešíme, je to pre nás niečo nové. Tréner nás na zápasy zodpovedne pripravoval. Dúfame, že sa nám podarí uhrať čo najlepší výsledok," povedal kapitán tímu mládežníkov Jozef Vajs. „Určite sa nezľakneme, budeme bojovať v každom zápase a je to pre nás veľká výzva,“ dodal na margo ambícii v turnaji.

Predaj lístkov sa začne od pondelka 12. augusta, pričom ich cena od utorka do štvrtka bude jednotná 2 eurá, v piatok počas zápasov o konečné umiestnenie bude hodnota lístka 3 eurá.

Slávnostné otvorenie turnaja bolo presunuté na stredu 14. augusta z dôvodu neskorého príchodu tímu Real Madrid do Michaloviec v prvý deň podujatia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM