Ondrej Petričko Kultúra

Michalovce hľadajú dvojníkov: Podobáte sa na známu osobnosť? Prihláste sa!

Dvojitú porciu zábavy, dvojníkov osobností a dupľovanú dávku občerstvenia sľubuje festival zábavy Fest Dupľa – Double Fest, ktorý pripravuje mesto Michalovce. Návštevníci si užijú súťaž dvojníkov, pokus o zápis do Slovenskej knihy rekordov, ale aj divadelné umenie.

Ilustračný obrázok k článku Michalovce hľadajú dvojníkov: Podobáte sa na známu osobnosť? Prihláste sa!
Foto: Jozef Milan

Na trojdňovom festivale zábavy, ktorý sa v Michalovciach uskutoční 9. až 11. augusta, si každý nájde to svoje. Kostru festivalu tvoria dve podujatia – Michalovce s Michalmi, Michalom a Michaelám a prehliadka divadiel Mihaľovské deski. V sprievodnom programe dostanú kuchári možnosť predviesť svoje zručnosti vo varení tradičného zemplínskeho jedla „holubkov“ (plnená kapusta).

Najviac Michalov na meter štvorcový

Michalovce chcú prilákať dvojníkov známych osobností z celého sveta. Na dvoch najpodobnejších čaká odmena 1 000 eur a budú predstavení v hlavnom kultúrnom programe aj s osobnosťami. Takže, ak sa podobáte trebárs na Maroša Kramára, Mekyho Žbirku, Zdena Cháru alebo inú známu osobnosť, tak neváhajte a prihláste sa do 30. júna 2013 prostred­níctvom registračného formuláru na stránke mesta Michalovce.

V Michalovciach sa začiatkom augusta nestretnú len dvojníci. Podľa informácií zo stránky mesta bude súčasťou festivalu aj stretnutie čo najväčšieho počtu nositeľov mena Michal a Michaela a to aj v iných jazykových podobách – Mikael, Mike, Mikka, Michail… Týmto počinom sa pokúsia o zápis do Slovenskej knihy rekordov. Na všetkých potom čaká autogramiáda známych Michalov (hudobníka, speváka, spisovateľa, športovca). O koho pôjde zatiaľ mesto neprezradilo. Bude to prekvapenie.

Michalovčanov rozosmejú Radošinci

Milovníci divadla si na tomto v skutku zaujímavom festivale tiež prídu na svoje. Prehliadka divadiel Mihaľovské deski predstaví ochotnícke divadlá hrajúce v dialektoch regiónov z celého Slovenska. Zlatým klincom prehliadky preto nemôže byť iné, ako Radošinské naivné divadlo.

Organizátori nezabudli ani na milovníkov dobrého jedla. Súťaž vo varení tradičného zemplínskeho jedla „holubkov“ preverí schopnosti profesionálnych kuchárov. Návštevníci sa tu môžu naučiť ako sa toto chutné jedlo pripravuje. Súťažiť sa bude v rýchlosti prípravy, rýchlosti jedenia a rozhodne sa aj o víťazovi kategórie najmenší a najväčší holubok.

Toto všetko a oveľa viac čaká na návštevníkov druhý augustový víkend v Michalovciach.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM