Veronika Ondo-Cholewová Správy Rôzne

Michalovce plánujú vybudovať ďalšiu okružnú križovatku: Na tomto úseku...

V Michalovciach, v meste kruhových objazdov, chcú vybudovať ďalšiu okružnú križovatku. Pozrite si, kde sa tak má stať.

Ilustračný obrázok k článku Michalovce plánujú vybudovať ďalšiu okružnú križovatku: Na tomto úseku...
Zdroj: TASR

Michalovce patria na Slovensku k mestám s najväčším počtom kruhových objazdov. A radnica plánuje vybudovať ďalší kruháč a to konkrétne na križovatke Duklianskej, Obchodnej a A. Markuša.

Úprava križovatky

Ako bližšie zverejnil magistrát, posudzovaná križovatka je v súčasnosti úrovňová neriadená križovatka miestnych komunikácii ulíc Duklianskej, Obchodnej a A. Markuša a následne nadväzuje na cestu 2.triedy II/582 (ul.Masarykova).

„Križovatka je v súčasnosti vzhľadom na dopravný význam križujúcich sa komunikácií a vysoké intenzity dopravy na nich prekážkou plynulej jazdy s negatívnym dopadom na životné prostredie (hluk, exhaláty, dopravná nehodovosť),“ uviedla radnica.

Doplnila, že je preto žiaduca úprava križovatky tak, aby vyhovovala očakávanému dopravnému zaťaženiu a zároveň bolo zlepšené jej dopravno-technické riešenie s cieľom dosiahnutia lepšej prehľadnosti a plynulosti prejazdu vozidiel a tým zvýšenia bezpečnosti dopravy – vozidiel na križovatke.

Aj nasvietenie priechodov

Podľa magistrátu sa má rekonštrukciou križovatky zabezpečiť schopnosť plynulého a bezpečného prejazdu očakávaných objemov dopravy. V pláne sú teda stavebné úpravy, bezbariérová úprava vozovky, úprava či nasvietenie priechodov.

Michalovská radnica ďalej zverejnila, že v objekte sa plánuje osadenie prvkov pre zlepšenie orientácie nevidiacich a osôb so zhoršeným videním na peších komunikáciách v riešenom území cez navrhovaný priechod pre chodcov.

Mesto by chcelo osadiť napríklad varovné a signalizačné prvky z dlažby. Naväzne na tieto prvky sa v tomto objekte cez priechody pre chodcov navrhuje zriadenie varovného pásu.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM