Zuzana Ročeňová Samospráva

Michalovce podporia verejnoprospešné projekty: Vyčlenených je 52-tisíc eur!

Mestský úrad v Michalovciach každoročné podporuje verejnoprospešné aktivity jednotlivcov či organizácií. Rovnakou sumou ako v lani, 52 000 eur, sa rozhodla mestská samospráva pomôcť projektom na území mesta Michalovce aj v roku 2014.

Ilustračný obrázok k článku Michalovce podporia verejnoprospešné projekty: Vyčlenených je 52-tisíc eur!
Zdroj: Webnoviny.sk

Všetci záujemcovia, ktorí chcú získať nové dotácie pre svoju činnosť, musia adresovať príslušnú žiadosť radnici do konca februára.

Termín do 28. februára!

,,V roku 2013 prerozdelila mestská samospráva 52 000 eur 103 subjektom,“u­viedla hovorkyňa radnice Iveta Palečková. Dodala, že výzvu na predkladanie nových žiadostí zverejní samospráva na prelome januára a februára tohto roka.

Jednotlivé subjekty budú mať následne na ich podanie niekoľko týždňov, pričom do podateľne MÚ musia byť doručené najneskôr 28. februára do 14.00 h.

Dotáciu odobruje Mestské zastupiteľstvo

O získanie podpory na verejnoprospešnú činnosť sa môžu uchádzať zástupcovia cirkevnej obce, ako aj právnické a fyzické osoby z oblastí školstva, záujmových činností či zdravotníctva. V prípade, ak podá jednotlivec či organizácia viacero žiadostí, dotácia môže byť poskytnutá iba na jednu z nich.

Celkovú sumu finančných prostriedkov určených na dotácie odobruje pri schválení rozpočtu mesta na príslušný rok Mestské zastupiteľstvo (MsZ). Konkrétnu výšku podpory pre jednotlivých žiadateľov následne navrhuje prideliť Mestská rada na základe odporúčaní komisií MsZ.

Právnické a fyzické osoby

V prípade právnickej osoby nakoniec schvaľuje výšku poskytnutých dotácií do 990 eur samostatne primátor mesta. Pri rozhodovaní o poskytnutí sumy nad túto hodnotu sa riadi stanoviskom Mestskej rady.

Podobný režim je v praxi zavedený pri schvaľovaní podpory i pre fyzické osoby, a to do a nad sumu 330 eur. Prvý muž miestnej samosprávy si z celkového objemu financií vyčlenených na dotácie zároveň vytvára rezervu na úrovni 10 %, ktorú môže poskytnúť na financovanie verejnoprospešných projektov operatívne aj v priebehu roka.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM