VOCH Šport Futbal

Michalovce pôjdu do bubliny: Čaká ich úvodný zápas jari Fortuna ligy

MFK Zemplín Michalovce čaká úvodný zápas jari Fortuna ligy 2021/2022. A čo zdravie športovcov? Pôjdu do izolácie.

Ilustračný obrázok k článku Michalovce pôjdu do bubliny: Čaká ich úvodný zápas jari Fortuna ligy
6
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc

S tureckým útočníkom Kubilayom Yilmazom, po dlhšom čase pred divákmi a s cieľom získať dôležité tri body nastúpia futbalisti MFK Zemplín Michalovce na piatkový úvodný zápas jari Fortuna ligy 2021/2022 proti ŠKF Sereď.

Vyše mesačnú spoločnú zimnú prípravu smerovali práve na zápas 20. kola, ktorý veľa napovie do ich možností postupu do prvej šestky FL. V klube riešia pravdepodobný odchod najlepšieho strelca tímu Mateja Trusu, o ktorého má záujem Plzeň.

Člen predstavenstva MFK Zemplín Michalovce Ján Sabol však pripomína, že k dohode s účastníkom najvyššej českej súťaže doteraz neprišlo.

O Trusovom odchode do Plzne

„Zatiaľ nie je nič rozhodnuté. O Trusovom možnom odchode vieme počas celej zimnej prípravy a čiastočne s ním počítame. Všetko závisí od podmienok, ktoré nám Plzeň ponúkne. Naša dlhodobá skúsenosť hovorí, že nie je dobré držať hráča nasilu. Matej síce má s nami zmluvu ešte na 1,5 sezóny, takže by sme ho ešte nemuseli pustiť, ale nebolo by to rozumné. Zatiaľ sme dostali iba prvú ponuku a tá nikdy nie je veľmi vysoká. Bolo veľa záujemcov zo strany klubov, ktoré spomínali jeho agenti, ale my sme nedostali žiadnu oficiálnu. Preto je zbytočné hovoriť o iných možnostiach.“

Tréner Miroslav Nemec sa tri dni pred zápasom pripravoval na obe alternatívy.„Mám už predstavu o zostave, ktorá pôjde proti Seredi. Je alternatíva s ním a aj bez neho.“

Rakúšan s tureckými koreňmi

V nedávnom období sa vedenie michalovského klubu dohodlo na hráčskej výmene so Zlatými Moravcami. Na Zemplín prišiel Rakúšan s tureckými koreňmi Kubilay Yilmaz, opačným smerom zamieril Georgios Neofytidis.

„Kubilay mal v Trnave fantastickú sezónu, potom bol trochu dolu. Teraz je na mne a na nás v klube, aby sa zdvihol a znovu strieľal góly. Oslovili sme veľa slovenských hráčov, žiaľ, neprišli. Neviem, či im prekáža vzdialenosť alebo niečo iné. Mnohí neboli ochotní prísť, no o to viac sa tešíme, že prišli hráči, ktorí tu chcú niečo dokázať,“ povedal tréner Miroslav Nemec.

Do kádra pribudol aj 21-ročný brankár Matej Vajs a nie sú vylúčené ani ďalšie príchody.

Do 21. februára je prestupové obdobie a do poslednej chvíle sa budeme snažiť posilniť mužstvo. Často sa stáva, že krátko pred týmto termínom ešte viacerí kvalitní hráči nemajú angažmán. Takýmto spôsobom sme v minulosti získali niekoľko zaujímavých posíl,“ prezradil Sabol.

Prečítajte si viac na druhej strane o BUBLINE a prípravných zápasoch.

Jarná príprava MFK Zemplín Michalovce začala
6
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM