Kultúra

Michalovce rozpláli vášnivá Carmen: Podmaniť si nás chce cigánskymi diablami

Do Michaloviec prichádza jedinečný projekt plný vášne, tance, baletu, spevu i hudby. Metropola Zemplína sa stane dejiskom jedného z najpopulárnejších projektov v súčastnosti. Zavítajú k nám Cigánsky diabli spolu s divadelníkmi a baleťákmi Slovenského národného divadla.

Ilustračný obrázok k článku Michalovce rozpláli vášnivá Carmen: Podmaniť si nás chce cigánskymi diablami
Zdroj: Dnes24.sk

Tanečnú drámu vášnivej, osudovej lásky krásnej a neskrotnej Cigánky – najznámejší príbeh lásky, ktorému nechýba romantická zápletka ani vášnivé emócie, budete môcť vzhliadnuť na vlastné oči už čoskoro v Michalovciach. Ide o čosi nezvyčajné, Cigánski diabli oslovili vedenie Slovenského národného divadla a Baletu a ten im za podmienkou spoluúčasti svojich tanečníkov poskytol priestor.

Originál Ernesta Šarköziho

Dobre známy príbeh žiarlivosti, ktorý nevyhnutne smeruje k tragickej smrti. Nadčasový príbeh ožije na michalovskej scéne v strhujúcom tanci so zmesou španielskeho i cigánskeho temperamentu. „Romantické melódie Georgesa Bizeta zaznejú v originálnej úprave Ernesta Šarköziho, vedúcej osobnosti orchestra Cigánski diabli, jedného z najlepších orchestrov v kategórii etno a world music na svete,“ opisuje Mestské kultúrne stredisko v Michalovciach, ktoré výnimočných hostí privíta11. februára. Carmen zaspieva po rómsky sólistka Silvia Šarköziová.

Bravúrna hudba a sexi spojenie tanca

Na javisku sa predstavia aj tanečníci zoskupenia Credance a sólisti SĽUK-u. „Réžie a tanečného spracovania sa zhostí mladý talentovaný umelec Ladislav CMOREJ. Uvedením Carmen tanečná skupina CREDANCE a sólisti baletu SND a sólisti Sľuku predvedú určite tradičné a moderné, rafinované a vážne, vtipné, sexy, citlivé a virtuózne spojenie tanca s bravúrnou hudbou,“ uvádza MsKS, kde sa predvedie Orchester Cigánski diabli, tanečníci skupiny Credance, sólisti Baletu SND, sólisti SĽUKU, Zuzana Čorejová – flamenco, Marko Pillo – gitara a spev.

Môže vás zaujímať:

Na michalovskej scéne zaznejú piesne donských kozákov: Mieri k nám kus ruskej kultúry

Žiješ pre Zemplín? V Michalovciach sa chystá niečo pre odvážnych hudobníkov, o čo sa hrá?

Čo zaujímavé sa chystá v Michalovciach počas januára? 10 podujatí, o ktorých by ste mali vedieť

Vášnivá Carmen à la Gypsy Devils vystúpi v Michalovciach
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM