Samospráva

Michalovce sa chystajú rozdeľovať dotácie: Tu sú dôležité podrobnosti

Michalovce sa chystajú rozdeľovať dotácie z rozpočtu mesta. Radnica k tomu zverejnila podrobnosti. Čítajte viac...

Ilustračný obrázok k článku Michalovce sa chystajú rozdeľovať dotácie: Tu sú dôležité podrobnosti
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Michalovce zverejňilo možnosť podávania žiadostí o nenávratné finančné príspevky – dotácie z rozpočtu mesta pre právnické osoby a fyzické osoby – podnikateľov so sídlom, resp. trvalým pobytom na území mesta Michalovce, alebo ktoré vykonávajú činnosť a poskytujú služby obyvateľom mesta Michalovce a právnické osoby, ktorých zriaďovateľom je mesto Michalovce.

Ako zverejnila michalovská radnica, dotácie môžu byť nasmerované do oblastí: telovýchova a šport, záujmovo- umelecká činnosť, kultúra, výstavníctvo, rozvoj školstva a vzdelávania, zdravotníctvo a sociálna oblasť, ochrana životného prostredia, cirkev a charita. Žiadosť sa podáva na samostatnom formulári, ktorý je k dispozícii na internetovej stránke mesta Michalovce.

Termíny uzávierok pre rok 2019

  • žiadosť o dotáciu na celoročnú činnosť pre právnické osoby, ktoré majú sídlo alebo trvalý pobyt na území mesta, alebo ktoré pôsobia, vykonávajú činnosť na území mesta, alebo poskytujú služby obyvateľom výlučne v oblasti podpory a rozvoja vysokoškolského vzdelávania, rozvoja telesnej kultúry a mládežníckeho športu a verejnoprospešných sociálnych služieb. Žiadosť je potrebné odovzdať do 31.10.2018. V prí­pade podania žiadosti poštou rozhoduje dátum podacej pečiatky.
  • žiadosť o dotáciu na konkrétne aktivity plánované na 1. štvrťrok (január, február marec) nasmerované do oblastí podľa VZN 198/2018 ods. 3) § 4 pre právnické osoby a fyzické osoby – podnikateľov, ktoré majú sídlo alebo trvalý pobyt na území mesta, alebo ktoré pôsobia, vykonávajú činnosť na území mesta, alebo poskytujú služby obyvateľom mesta. Žiadosť je potrebné odovzdať do 31.10.2018. V prí­pade podania žiadosti poštou rozhoduje dátum podacej pečiatky.
  • žiadosť o dotáciu na konkrétne aktivity plánované na 2., 3. a 4. štvrťrok (apríl-december) nasmerované do oblastí podľa ods. 3) § 4 pre právnické osoby a fyzické osoby – podnikateľov, ktoré majú sídlo alebo trvalý pobyt na území mesta, alebo ktoré pôsobia, vykonávajú činnosť na území mesta, alebo poskytujú služby obyvateľom mesta. Žiadosť je potrebné odovzdať do 28.02.2019. V prí­pade podania žiadosti poštou rozhoduje dátum podacej pečiatky.

Mesto zároveň upozornilo, že žiadosti doručené po termíne nebudú posudzované. Subjekty, ktoré nezúčtovali dotáciu za predchádzajúci rozpočtový rok v stanovenom termíne a ktoré nemajú vyrovnané záväzky voči mestu Michalovce, budú rovnako z procesu prerozdeľovania vylúčené.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Foto: ilustračné

Zaujímajú vás najnovšie informácie o nezamestnanosti na Slovensku? Pozrite si nižšie video.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM