Samospráva Šport

Michalovce sú už Európskym mestom športu: Tešiť sa môžeme na mnoho podujatí!

Michalovce sú už Európskym mestom športu. A radnica dáva vedieť, že počas tohto roka sa môžeme tešiť na mnoho športových podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Michalovce sú už Európskym mestom športu: Tešiť sa môžeme na mnoho podujatí!
Zdroj: Dnes24.sk

Záver uplynulého roka bol pre naše mesto výrazným medzníkom. Michalovce získali titul Európske mesto športu 2019. Oficiálne sa rok, v ktorom sme Európskym mestom športu, začal počas uplynulého víkendu. Vtedy sa totiž v Chemkostav Aréne uskutočnil Reprezentačný ples mesta Michalovce, ktorý bol tematicky venovaný tejto mimoriadnej udalosti.

Nie iba tradičné

Michalovská radnica zverejnila, že sa počas tohto roka môžeme tešiť na mnoho tradičných športových podujatí, medzi ktoré jednoznačne patrí už 35. ročník Podvihorlatského maratónu či 49. ročník Medzinárodnej veľkej ceny v jude. Pripravuje sa Letný michalovský streetball aj Michalovská hodinovka.

„V tomto výnimočnom roku by sme radi obnovili aj viacero staro-nových športových podujatí. Jedným z nich je napríklad aj Michalovce cup – futbalový turnaj dorastencov so zahraničnou účasťou. Pripravujeme však aj úplne nové podujatia, na ktoré sa môžete tešiť, a o ktorých vás budeme včas informovať,“ uviedla hovorkyňa Michaloviec Iveta Palečková.

Zápas hviezd

So zaujímavými športovými akciami začína mesto Michalovce už počas tohto víkendu. Na našom zimnom štadióne sa uskutoční v sobotu 19. januára Zápas hviezd. Na ľade sa stretnú najväčšie osobnosti St. Nicolaus 1. hokejovej ligy, hráči do 23 rokov a hostiteľský tím HK Dukla Ingema Michalovce.

Každé mužstvo bude mať k dispozícii 12 korčuliarov a 1 brankára. Tri celky si medzi sebou zmerajú sily vo formáte 4 na 4 v pätnásťmi­nútových zápasoch pretkaných atraktívnymi súťažami zručností. „Tešiť sa môžete aj na autogramiádu, kde sa budete môcť so svojimi obľúbenými hráčmi odfotiť či nechať si podpísať suvenír,“ informovalo mesto.

Samotný Zápas hviezd so začiatkom o 17.00 hod bude mať už tradične dlhšie prestávky medzi jednotlivými súbojmi pre atraktívne súťaže zručností a program pre divákov. Počas celej akcie bude fanúšikov baviť moderátor Dennis Bartalský.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Pri športe ešte zostaneme aj v našej fotogalérii, kde si môžete pozrieť prípravu hráčov MFK Zemplín Michalovce na jarnú časť.

Zachytené v obrazoch: Hráči MFK Zemplín Michalovce začali s prípravou
7
Galéria
Zdroj: TASR

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM