Rôzne

Michalovce už začali žiť vianočnými trhmi: Prvé zábery z centra mesta!

V Michalovciach už štartuje atmosféra vianočných trhov. Obchodníci začínajú ponúkať všakovaké dobroty a tovar. Boli sme sa pozrieť priamo na mieste.

Ilustračný obrázok k článku Michalovce už začali žiť vianočnými trhmi: Prvé zábery z centra mesta!
12
Galéria

To, na čo mnohí už nedočkavo čakali, sa stalo realitou. V našom meste štartujú vianočné trhy. Tie obyvatelia Michaloviec i návštevníci mesta môžu nájsť na Obchodnej a Markušovej ulici. Boli sme sa pozrieť priamo na mieste diania s našim objektívom, vychutnajte si spolu s nami prvé zábery z nich.

V čase našej piatkovej rannej návštevy sa vianočné trhy ešte len začali prebúdzať k životu. Uličky sa však už pomaly, ale isto, začínali zapĺňať okoloidúcimi ľuďmi. Viacerých však od rannej návštevy určite odradil dážď, ktorý navyše primŕzal.

S pribúdajúcim časom však pribudli aj záujemcovia o vianočné trhy, ktorí sa rozbehli do ulíc voňajúcimi sladkosťami, včelím voskom, čí jedlom. Ľudia už mohli objavovať aj stánky naplnené tovarom s oblečením, teplými papučami, vianočnými stromčekmi, či adventnými ozdobami.

Pri štarte vianočných trhoch bolo tak šero, že si prisvietili aj v uličke remesiel. Svetielka žiaroviek dotvárali zimnú atmosféru napriek tomu, že to naokolo nevyzeralo veľmi sviatočne a mnohí ľudia by si namiesto dažďu želali oveľa radšej sneh.

„Idem len okolo cestou do práce, ale nedalo mi nezastaviť sa tu. Je to tradícia,“ povedala pani Marienka, ktorú sme stretli pri stánku s drevenými varechami. Ďalšie Michalovčanky si prišli kúpiť kabáty hneď ráno, pretože sa báli, že by sa už predali tie najlepšie kúsky. „Ráno máte všetko, postupne sa to predáva a my chceme to najlepšie,“ povedali nám so smiechom.

Na prvé zábery z michalovských vianočných trhov sa môžete pozrieť v našej fotogalérii. Vianočné trhy potrvajú až do soboty 10. decembra.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

FOTOGALÉRIA: Michalovce ovládla atmosféra vianočných trhov
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM