Šport

Michalovská Dukla rozstrieľala Prievidzu: Jedenásťgólové víťazstvo a postup na 4. miesto!

Hokejisti HK Dukla Michalovce sa poriadne rozstrieľali. V stretnutí 25. kola prvej hokejovej ligy zvíťazili na domácom ľade nad tímom MšHK Prievidza vysoko 11:2 a týmto víťazstvom sa tak znova vrátili na štvrté miesto v tabuľke.

Ilustračný obrázok k článku Michalovská Dukla  rozstrieľala Prievidzu: Jedenásťgólové víťazstvo a postup na 4. miesto!
Zdroj: Dnes24.sk

Michalovskí hokejisti nastúpili na zápasu s dvoma navrátilcami (Šechný, Palovčík) a s dvoma úplnými novými hráčmi (Markuš, Borecký), zranenie zabránilo nastúpiť Žembovi, Kubišovi a na poslednú chvíľu aj Banovskému. Úvod zápasu poznačili dve presilovky hostí, z ktorých však nič nevyťažili.

Prvá tretina uzavretá 4:1

V druhej desaťminútovke prvej tretiny však prišla kanonáda michalovskej Dukly. Najskôr síce zaváhali Majerník s Cmorejom, no v 13. minúte už bolo vyrovnané, keď sa počas presilovky individuálnou akciou presadil Jaroslav Kmiť – 1:1. Tento gól Michalovčanov nakopol a tí už o niekoľko sekúnd po presnej strele Tomáša Stríža viedli 2:1. V 16. minúte už Dukla viedla po góle Drotára 3:1, no a prvú tretinu uzavrel gólom na 4:1 Peter Čížek.

Vytúžená desiatka gólov

V druhej tretine kanonáda Zemplínčanov nekončila. Dukla si do tejto časti preniesla presilovku z konca prvej tretiny a 42. sekundách hry upravil Martin Drotár už na 5:1. Vzápätí Michalovčania zahráli ďalšiu presilovú hru a Miloš Palovčík strelil ich šiesty gól, ktorým vyhnal brankára Borároša z brány. Ani jeho náhradník Baran si čisté konto dlho neudržal, keďže ho v 33. minúte prekonal Drotár, ktorý tak zaznamenal hetrik. Domáci hráči boli aj naďalej strelecky aktívny a po zakončení Miloša Palovčíka vyhrávali v 35. minúte 8:1. Ani tento náskok ich neuspokojil a do konca druhej tretiny zaznamenali ešte góly Čížek a Petrina, čím už do konca druhej štyridsaťminútovky strelili vytúženú desiatku.

Jedenásťgólové víťazstvo

Vzhľadom nato, že domáci hráči mali po dvoch tretinách vysoký deväťgólový náskok, v tretej časti sa nikde neponáhľali a pridali akurát jeden gól, keď kapitán Richard Šechný počas presilovky nachytal Borároša, ktorý sa v úvode tretej tretiny opäť postavil do brány Prievidze – 11:1. Aj keď sa hosťom podarilo ešte Kentošom znížiť, znamenalo to len skrášlenie vysokej výhry michalovských hokejistov – 11:2. Zápas sa v posledných minútach už len dohrával a keby Michalovčania premenili aj ďalšie strelecké možnosti, ich víťazstvo mohlo byť ešte výraznejšie.

HK Dukla Michalovce – MšHK Prievidza 11:2 (4:1, 6:0, 1:1)

Góly: 13. Kmiť (Šechný) pres/1, 14. Stríž (Kmiť, Čížek), 16. Drotár (Šechný), 18. Čížek (Kmiť), 21. Drotár (Šechný, Vorobel) pres/1, 26. Palovčík (Opatovský, Majerník) pres/1, 33. Drotár (Šechný, Kmiť), 35. Palovčík (Čížek, Majerník), 35. Čížek (Cmorej), 39. Petrina (Čížek, Stríž) pres/1, 45. Šechný (Drotár, Vorobel) pres/1 – 9. Daniška (Kentoš, Pekarčík), 48. Kentoš (Pekarčík, Daniška)

Vylúčení: 5:7, navyše Palovčík (Michalovce) 10. min za napadnutie hlavy a krku.

Presilovky: 5:0.

Oslabenia: 0:0.

Rozhodovali: Jura – Smerek, Bogdaň.

Divákov: 932.

HK DUKLA: Petro – Lenďák, Vorobel, Kubát, Šeliga, Buraľ, Petrina – Kmiť, Šechný, Drotár – Majerník, Palovčík, Opatovský – Cmorej, Stríž, Čížek – Borecký, Markuš, Schnelly.

MšHK Prievidza: Borároš (26. – 41. B. Baran) – Ďuriš, Popela, Pista, Majer, Jordán – Kentoš, Daniška, Pekarčík – Čopák, Mandel, Glemba – Kraus, Viedenský, Hús – Urgas, Rovner.

Foto: ilustračné

Zdroj: HK Dukla Michalovce

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM