Rôzne

Michalovská kapela Iconito má nový klip: Točil sa na Zemplíne a aha, kto spieva!

Michalovská skupina Iconito sa môže pochváliť novým videoklipom. Nakrúcal sa na Zemplíne. Zaujímavé je aj to, že song nenaspieval spevák kapely.

Ilustračný obrázok k článku Michalovská kapela Iconito má nový klip: Točil sa na Zemplíne a aha, kto spieva!
11
Galéria
Zdroj: zdroj: Kristián Dufinec

Michalovská skupina Iconito sa môže pochváliť novinkou. Kapela natočila nový videoklip na jednu zo svojich skladieb. Ide pritom o song, z ktorého vám môžu naskočiť zimomriavky.

Za mikrofónom Michal Choma

Melódia pesničky Povedz už od začiatku evokuje, že pôjde o smutný príbeh. Nič to nemení na tom, že aj smutné môže byť krásne. Tento song je prvým singlom, ktorý nenaspieval spevák kapely Kristián Dufinec, ale jej basgitarista Michal Choma.

Silný hlas s trochou rockerskej štipky a so zamatovým závojom. Starý člen kapely, ale nový spevák skupiny Iconito, vám naozaj pohladí dušu, a to aj textom. V speve však nie je nováčikom. Počuť sa ho už dalo v mnohých pesničkách, pretože okrem basgitary spieval aj vokály.

Michal Choma prvýkrát v úlohe hlavného speváka. / Zdroj: zdroj: Kristián Dufinec

Autormi piesne pochádzajúcej z debutového albumu Človek a Klaun vydaného v máji sú Michal Choma (basgitaritsta – naspieval aktuálny singel) a Kristián Dufinec (spevák skupiny). Pesnička nie je úplne novinkou, ale až teraz vychádza ako čerstvý videoklip.

Zdroj: YouTube.com

Nikdy nezabudnem

Text, hudba, hlas, ale aj videoklip sú trochu z iného dúška, na aký ste boli u michalovskej skupiny zvyknutí. Ak ste si doteraz neobľúbili ich pesničky alebo vám nesadla hudba, práve teraz si vás môžu podmaniť.

Autorom námetu a režisérom klipu Povedz je Kristián Dufinec: „Vzťah nebýva vždy jednoduchý. Občas prídu prekážky, ktorými je treba prejsť a vytrvať, aj keď to nie je ľahké, čo sme sa snažili ukázať aj v našom klipe.“ Ako prezradil, text vznikol spontánne v ich skúšobni. Pôvodne chceli spraviť rozchodovú pieseň a nakoniec to obrátili na to, že nie každý rozchod sa môže skončiť zle.

„Sú aj dvojice, ktoré i napriek tomu že sa rozišli, na to pekné, čo spolu prežili spomínajú v dobrom. Základný odkaz tejto piesne je – nikdy nezabudnem,“ vysvetlil Kristián.

Točilo sa na Zemplíne

Klip môže byť vášmu srdcu blízky aj tým, že sa nakrúcal v našich končinách – na Zemplíne. Konkrétne sa točil vo Vranove, Trebišove, Humennom a v Michalovciach. Michalovčania sa pri jeho realizácii spojili s firmou mladých vranovských filmárov Cube Art. Hlavné postavy príbehu si zahrali študenti herectva na VŠMU Bronislava Kováčiková a Jakub Kuka a ako komparz sa v ňom objavili aj muzikanti z Iconita.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Michalovská kapela Iconito sa môže pochváliť novinkou
11
Galéria
Zdroj: zdroj: Kristián Dufinec
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM