Rôzne

Dočkala sa obnovy: Kaplnka na Hrádku sa už pýši novým vzhľadom

Malá kaplnka na Hrádku je pre Michalovčanov zaujímavá aj tým, že sa k nej viaže rozprávanie o zázračnej studničke, ktorá kedysi na jej mieste stála. Pozrite sa, ako ju obnovili a čo sa tam chystá už onedlho.

Ilustračný obrázok k článku Dočkala sa obnovy: Kaplnka na Hrádku sa už pýši novým vzhľadom
Zdroj: Róbert Kunč

V Michalovciach obnovili kaplnku, ku ktorej sa viažu rôzne legendy, či skôr diskusie…Na mieste, kde dnes stojí malá kaplnka na Hrádku sa vraj kedysi nachádzala studnička. A práve tá ju akýmsi spôsobom preslávila. Hovorí sa, že prameň v studničke vyschol po tom, čo uzdravila chorého človeka. Aj keď vody tam už niet, kaplnka roky ostala stáť na svojom mieste. Po rokoch jej vrátili zašlú slávu a opäť sa pýši vzhľadom ako kedysi. Na novú podobu kaplnky sa môžete prísť pozrieť tiež.

Otec Jozef a farnosť Topoľany vás pozývajú v nedeľu 15. mája o 15. hodine na Posviacku novozrekonštru­ovanej malej kaplnky panny Márie na Hrádku (smer Topoľany) za účasti košického eparchiálného biskupa Vladyku Milana.

„Veľká vďaka pri obnove malej kaplnky patrí pánom Jánovi Činčarovi, Michalovi Bodnarovi, Štefanovi Dzuriovčinovi a za materiálnu podporu ďakujeme Júliusovi Pliškovi,“ informoval nás Róbert Kunč z Občianskeho združenia Topoľany.

Môže vás zaujímať:

Kaplnka na Hrádku na chvíľu odomkla svoje brány: O tejto malej tabuľke vie však málokto, FOTO

Na prvý pohľad tichá lokalia: Na Hrádku ale hovoria o kaskadérkych kúskoch a šialených jazdách, čo na to polícia?

V obrazoch: Obnova malej kaplnky na Hrádku
3
Galéria
Zdroj: Róbert Kunč
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM