Veronika Ondo-Cholewová Správy

Michalovská knižnica sa modernizuje: Zútulnenie si všimnú aj čitatelia

Pozitívne zmeny pre Zemplínsku knižnicu Gorazda Zvonického v Michalovciach. Návštevníkov čaká nielen vynovené prostredie.

Ilustračný obrázok k článku Michalovská knižnica sa modernizuje: Zútulnenie si všimnú aj čitatelia
Zdroj: ZKGZ

V Zemplínskej knižnici Gorazda Zvonického v Michalovciach v týchto rokoch prebieha postupná interiérová obnova. Ide o výmenu knižných regálov na všetkých jej oddeleniach.

Nové zariadenie

Ako informovala riaditeľka knižnice Alena Vasiľová, pôvodné regály mali už pekných pár desaťročí a k tomu ich sťahovanie do nových priestorov v roku 1995 sa podpísalo na ich vzhľade a funkčnosti. „Projekt – K modernejšej knižnici (2017/2018) bol realizovaný z finančnej dotácie, ktorú knižnica získala z Fondu na podporu umenia, vo výške 5000 eur,“ uviedla A. Vasiľová.

Na knižné regály bola podľa informácií od knižnice vyčlenená čiastka 4 000 eur a 1 000 eur na nákup technického zariadenia (digitálna kamera, fotoaparát) určeného na propagačné účely knižnice.

Modernizácia prostredia

Riaditeľka knižnice objasnila, že Fond na podporu umenia(FPU) je verejnoprávnou inštitúciou, ktorá zabezpečuje finančnú podporu umeleckých aktivít, kultúry a kreatívneho priemyslu. V rámci svojich aktivít podporuje a financuje aj projekty knižníc.

„Tento projekt sa stretol s pozitívnym ohlasom u našich čitateľov a návštevníkov. Obnovou knižných regálov knižnica zabezpečila spríjemnenie, zútulnenie i modernizáciu svojho prostredia, lebo súčasný čitateľ si zaslúži nielen kvalitné služby, ale aj kultúrne prostredie,“ dodala A. Vasiľová.

Tento úspech by podľa jej slov nebol docielený bez finančnej pomoci a podpory zo strany verejnoprávnej inštitúcie Fond na podporu umenia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM