Veronika Ondo-Cholewová Správy Rôzne

Michalovská nemocnica dostala život zachraňujúci dar

Život zachraňujúci dar odovzdali michalovskej primárke pediatrie.

Ilustračný obrázok k článku Michalovská nemocnica dostala život zachraňujúci dar
Zdroj: Svet zdravia

Michalovská nemocnica informovala, že desať kusov monitorov dychu a tridsať balíkov plienok nemocnici Svet zdravia Michalovce zabezpečila minulý mesiac mimovládna nezisková organizácia Nadácia križovatka, ktorá už od roku 2008 pomáha deťom ohrozeným “Syndrómom náhleho úmrtia dojčiat”.

Dar nemocnici

Tento život zachraňujúci dar odovzdala podľa slov nemocnice primárke pediatrického oddelenia MUDr. Dane Jurečkovej a námestníčke pre ošetrovateľskú starostlivosť Jane Čabrákovej zástupkyňa sponzorskej firmy Softec, Jana Suchodolinská.

„Monitory dychu BabySense sú aktuálne jediným výrobkom na svete registrovaným ako zdravotnícka pomôcka spĺňajúca najnáročnejšie klinické skúšky zdravotníckych výrobkov,“ zverejnila michalovská nemocnica.

Nebezpečenstvo

Z nemocnice dodali, že nepravidelné dýchanie alebo dokonca zástava dychu môže u dieťaťa nastať počas prvého roku jeho života.

SIDS spôsobuje náhlu smrť aj u úplne zdravých novorodencov zástavou dychu v spánku, a to bez akýchkoľvek predchádzajúcich príznakov.

Nejasná príčina

Presná príčina nie je podľa nemocnice v metropole Zemplína stále jasná, pravdepodobne ide o poruchu riadenia dychovej činnosti, ktorá vzniká už v období tehotenstva.

Pravdepodobnosť zvyšujú aj rizikové faktory ako napríklad fajčenie matky a nižšia pôrodná hmotnosť dieťaťa.

V Nemocnici Svet zdravia Michalovce zvýšili bezpečnosť. Pozrite si to na fotkách.

V Nemocnici Svet zdravia Michalovce zvýšili bezpečnosť armádou
3
Galéria
Zdroj: Svet zdravia

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM