Ondrej Petričko Samospráva

Michalovská nemocnica opäť na pretrase: Opoziční poslanci žiadajú Trebuľu, aby nepodpísal uznesenie

Poslanci zastupiteľstva Košického samosprávneho kraja (KSK) Viliam Novotný a Martin Pado v stredu pred budovou Úradu KSK, kde práve rokovala vláda SR, prezentovali médiám otvorený list a žiadosť adresovanú predsedovi KSK Zdenkovi Trebuľovi.

V liste poslanci žiadajú Trebuľu, aby nepodpísal uznesenie z ostatného zastupiteľstva KSK, v ktorom poslanci schválili postup riešenia dostavby pavilónu v Nemocnici Štefana Kukuru v Michalovciach, ktorá patrí do portfólia spoločnosti Svet zdravia.

Argumentujú tým, že Memorandum o vzájomnej spolupráci pri dostavbe pavilónu bolo na rokovanie zaradené narýchlo, bez prerokovania v komisiách, podľa nich preto, aby sa poslanci nestihli oboznámiť s jeho obsahom.

Vyzval Trebuľu, aby to nepodpísal

„Memorandum v podstate spúšťa skrytú privatizáciu michalovskej nemocnice. KSK chce vložiť nehnuteľný majetok vo výške 5 miliónov eur a za to získa 19 percent v akciovej spoločnosti Nová nemocnica. Keďže do toho vloží nehnuteľný majetok, ktorý je dnes predmetom nájmu v tejto nemocnici, tak sa v podstate sprivatizuje,“ vyhlásil Novotný.

Doplnil, že preto žiada Trebuľu, aby opravil svoju chybu a nepodpísal uznesenie, zjavne nevýhodné pre KSK.

Voči týmto tvrdeniam, sa Trebuľa ostro ohradil už na rokovaní zastupiteľstva. Podobne zareagoval na otvorený list, keď vyhlásil, že ide o ničím nepodložené tvrdenia a že uznesenie zo zastupiteľstva už podpísal.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM