Samospráva

Michalovská samospráva rozhodla o mestských cenách i čestnom občianstve

Michalovská samospráva na svojom ostatnom zastupiteľstve rozhodovala o udelení mestských cien pre jednotlivcov a kolektívy. Spolu s čestným občianstvom ich odovzdajú 18 subjektom.

Ilustračný obrázok k článku Michalovská samospráva rozhodla o mestských cenách i čestnom občianstve
Zdroj: Dnes24.sk

„Jednou z možností, ako motivovať ľudí k tomu, aby boli lepší, je aj ukazovať im vzory, osobnosti, ktoré si naozaj zaslúžia nejakú formu ocenenia,“ uviedol primátor Viliam Zahorčák na margo každoročného udeľovania mestských ocenení.

Návrhy očakávajú zo strany verejnosti. „Vždy sme radi, že tam nachádzame aj osobnosti a kolektívy, ktoré je oceniť hodno. Robíme to radi, pretože aj takouto formou ďakujeme týmto ľuďom, ktorí si to zaslúžia, ale zároveň ich aj prezentujeme ako tých, ktorých hodno nasledovať,“ doplnil.

Čestné občianstvo mesta sa udeľuje osobám, ktoré mali, alebo majú vzťah k mestu a obzvlášť významným spôsobom sa zaslúžili o jeho rozvoj, šírenie jeho dobrého mena doma alebo v zahraničí, či obohatili určitú oblasť života tvorivými činmi. V tomto roku je určené pre košického gréckokatolíckeho eparchu vladyku Milana Chautura.

Ceny mesta sa udeľujú jednotlivcom alebo kolektívom najmä za vynikajúce tvorivé výkony a významné výsledky vo vedeckej, technickej, umeleckej, publicistickej či verejno-prospešnej činnosti. Oceňujú sa okrem iného tiež osoby, ktoré pomohli pri záchrane ľudských životov a majetku mesta i jeho občanov. Cenu si v tomto roku prevezmú Ján Berdy, Emil Ďurovčík, Vladimír Hirjak, Detský folklórny súbor Zemplínik a Ivan Žecík.

Cenu primátora mesta udeľuje primátor jednotlivcom alebo kolektívom hlavne za úspešnú a záslužnú činnosť v prospech mesta. V tomto roku ich udelia 12 subjektom, z toho jedna bude in memoriam.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM