Samospráva

Michalovská samospráva udelí titul Čin roka 2018: Pozrite si, kto každý ho získa

Mesto Michalovce opäť udelí titul Čin roka 2018 a to 12 jednotlivcom a ôsmim kolektívom za mimoriadne výsledky v rôznych oblastiach života dosiahnuté vlani.

Ilustračný obrázok k článku Michalovská samospráva udelí titul Čin roka 2018: Pozrite si, kto každý ho získa
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Titul Čin roka 2018 získajú v oblasti školstva Gabriela Andrišová, Martina Bálintová, Alena Niklasová, Gerhard Puchír, Renáta Perunková a Anetta Vargová. V oblasti športu budú ocenení Gabriel Čopák st., Dávid Gajdoš, Michaela Marcinová a Ivan Sirko. V kategórii kultúra titul získa Viera Džoganová a v kategórii humanita Monika Tóthová a krúžok Šikovných rúk.

Najviac ocenených kolektívov je v oblasti športu, a to družstvo žien Iuventa Michalovce, HK Dukla Ingema Michalovce, Športový Kickbox klub Michalovce, Športový klub stolného tenisu v Michalovciach. Titul za kultúru získa Tanečná skupina sluchovo postihnutých Zemplindance, folklórny súbor Jurošík, za školstvo Tanečná skupina Divas pri Základnej umeleckej škole na Štefánikovej ulici a v oblasti humanity ocenia občianske združenie Inštitút sociálno-ekonomických otázok.

Návrhy na udelenie titulu môže podať mestský poslanec, primátor, mimovládne či stavovské profesijné organizácie a občan najneskôr do konca bežného roka. Schvaľuje ich mestské zastupiteľstvo, ktoré tak urobilo na svojom minulotýždňovom zasadnutí. Titul sa odovzdáva spravidla raz ročne na slávnostnom kultúrnom podujatí, ktoré sa uskutoční 21. marca o 17. h v Mestskom kultúrnom stredisku. Ocenený dostane plaketu, zvyčajne michalovský Pegas a diplom.

Minulý rok mesto udelilo titul Čin roka 2017 siedmim jednotlivcom a ôsmim kolektívom.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia

Videli ste už túto fotogalériu? Pozrite si v nej zábery z milej akcie, na ktorej ožili tradície v Zalužiciach.

V Zalužiciach párali perie aj sa zabávali: Pozrite si páračky obrazom
14
Galéria
Zdroj: Obec Zalužice

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM