Zuzana Ročeňová Rôzne

Michalovské školy chystajú zápisy prváčikov: Zúčastniť sa má viac ako 300 detí

Svoje ratolesti môžu rodičia zapisovať do základných škôl v Michalovciach už čochvíľa. Majú na to jeden mesiac a vyberať sa dá z deviatich škôl. Zápisy do prvých ročníkov sa uskutočnia od 15. januára do 15. februára 2014.

Ilustračný obrázok k článku Michalovské školy chystajú zápisy prváčikov: Zúčastniť sa má viac ako 300 detí
Zdroj: Dnes24.sk

V michalovských materských školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta čaká na zápis do prvého ročníka základnej školy viac ako 300 predškolákov.

Deväť základných škôl a 380 detí

,,V meste Michalovce je 380 detí, ktoré dovŕšia v tomto roku vek šesť rokov a teda môžu byť zapísané do prvého ročníka základnej školy. V materských školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Michalovce je 301 predškolákov. Je však potrebné podotknúť, že v meste Michalovce sú ešte dve materské školy, ktorých zriaďovateľom je cirkev,“ informovala hovorkyňa michalovskej radnice Iveta Palečková.

Rodičia môžu vyberať z deviatich základných škôl. ,,V našom meste je osem základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta a jedna základná škola, ktorej zriaďovateľom je rímskokatolícka cirkev,“ doplnila Palečková.

Odložená školská dochádzka

Povinná školská dochádzka sa začína začiatkom školského roka, ktorý nasleduje po dni, keď dieťa dovŕši šiesty rok veku a dosiahne školskú spôsobilosť, teda ak dovŕši šesť rokov k 31. augustu.

Na zápis je potrebné prísť aj v prípade, že bude rodič žiadať o odklad povinnej školskej dochádzky alebo ak školská dochádzka už bola odložená v predchádzajú­com roku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM