Ondrej Petričko Futbal

Michalovskí futbalisti vstúpili do sezóny presvedčivou výhrou: Dubnicu porazili 3:0

Do nového ročníka II. futbalovej ligy vykročili futbalisti MFK Zemplín tou správnou nohou. Súperovi z Dubnice nad Váhom nedali šancu a presvedčivo zvíťazili rozdielom triedy. Takmer dvom tisíckam divákov sa úvodný zápas musel páčiť.

Ilustračný obrázok k článku Michalovskí futbalisti vstúpili do sezóny presvedčivou výhrou: Dubnicu porazili 3:0
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

Michalovskí futbalisti začali proti Dubnici zhurta a hneď v úvode si vytvorili niekoľko sľubných šancí, no obrana hostí bola proti. Skórovať mohol Božok, Kunca aj Hamuľak. Nakoniec to bol niekto iný, kto otvoril skóre stretnutia. V 18. minúte si priamy kop Božoka našiel hlavičku Podhorina a ten prvýkrát rozjasal michalovských divákov. O sedem minút neskôr sa do ojedinelej šance dostali aj hostia, ale vyrovnávajúci gól z toho nebol.

Michalovčania nepustili súpera k ničomu

Už v 31. minúte bolo 2:0, keď sa Michal Hamuľak preštrikoval obranou Dubnice a zblízka nedal brankárovi šancu. Aj v ďalšom priebehu prvého polčasu diktovali tempo Michalovčania.

Po výbornom prvom polčase si hneď od začiatku druhého dejstva vytvárali zverenci Jozefa Bubenka množstvo šancí. Nebezpečné boli hlavne rohové kopy Michalovčanov. V 59. minúte pohrozil aj hosťujúci Vaško, ktorý to skúsil sám, ale michalovská obrana bola pozorná. V 74. minúte zvýšili futbalisti MFK Zemplín už na 3:0. Kovaľ poslal peknú prihrávku stredom poľa, ktorú si našiel Hamuľak a ten opäť zblízka prestrelil brankára hostí (akciu si môžete pozrieť v našom videu).

Aj zvyšok zápasu kontrolovali Michalovčania a súpera z Dubnice nepustili k ničomu. Zemplínčania po výbornom výkone, ktorý odmenili aj diváci svojim potleskom, zaslúžene vyhrali svoj úvodný zápas v novej sezóne.

MFK Zemplín Michalovce – MFK Dubnica nad Váhom 3:0 (2:0)

Góly: 18. Podhorin, 31. a 74. Hamuľak

ŽK: 36. Bilovský, 55. Zahranychnyy, 61. Bielik

Rozhodoval: Michlian

Divákov: 1 890

Gól Hamuľaka v zápase proti Dubnici
1
Galéria
Fotoreportáž zo zápasu MFK Zemplín Michalovce - MFK Dubnica nad Váhom
11
Galéria
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM