Veronika Ondo-Cholewová Šport Futbal

Michalovskí futbalisti začali letnú prípravu: Už očakávajú prvý zápas na vynovenom štadióne

S prípravou na novú sezónu Fortuna ligy začali už aj futbalisti MFK Zemplín Michalovce. V kádri príde k menším zmenám, viacero ťahúňov na čele s Igorom Žofčákom však v tíme zostane.

Ilustračný obrázok k článku Michalovskí futbalisti začali letnú prípravu: Už očakávajú prvý zápas na vynovenom štadióne
Zdroj: TASR

Tréneri i hráči už s napätím očakávajú prvý zápas na vynovenom štadióne, keďže pre rekonštrukciu hrali jarnú časť na ihriskách súperov.

Latku nechcú podliezať

Futbalisti Michaloviec zvládli druhú sezónu v najvyššej súťaži nad očakávania. V konečnej tabuľke obsadili 8. miesto a nemenej potešiteľnou bola aj semifinálová účasť v Slovenskom pohári – Slovnaft Cupe. V klube si však uvedomujú, že tieto výsledky už patria minulosti a po krátkej prestávke sa rozbehne ďalšia sezóna.

„Sezóna 2016/2017 bola pre nás príjemným prekvapením. Pomyselnú latku však nechceme podliezať. Verím, že po vhodnom doplnení kádra splníme prioritný cieľ, ktorým je záchrana a zároveň uspokojíme našich fanúšikov herným prejavom i postavením v tabuľke,“ uviedol tréner Anton Šoltis.

Vo svojej prvej sezóne v pozícii hlavného trénera MFK Zemplín dal príležitosť viacerým mladým hráčom. Viacerí z nich si vypýtali miesto v tíme aj pre nasledujúcu sezónu. Dres MFK Zemplín Michalovce naopak neoblečú Adrián Leško, Tomáš Sedlák ani Patrik Macej, no ponuky z iných klubov majú aj ďalší hráči. Tréneri očakávali na prvom tréningu 19 hráčov vrátane dvoch brankárov, pričom na lane sú aj viacerí legionári.

Posilami by mali byť krajný obranca Aleksander Svjarčinský a odchovanec Miroslav Božok. „Niektoré transfery ešte nie sú administratívne dotiahnuté, preto by som nerád predbiehal,“ uviedol Šoltis. Podobne ako v minulej sezóne, aj tentoraz by mal byť lídrom tímu Igor Žofčák. „Po krátkom oddychu som sa už znovu tešil na spoluhráčov a kabínu. Niekoľko dní voľna som venoval rodine, no na dovolenke som veru nebol. Cestovania som mal dosť aj počas sezóny,“ poznamenal s úsmevom narážajúc na jarnú časť, v ktorej Michalovčania odohrali všetky zápasy u súperov, resp. na neutrálnej pôde.

5 týždňov

Dôvodom bola nevyhnutná rekonštrukcia michalovského štadióna, no tá by mala byť do začiatku novej sezóny minulosťou. „Hrať všetky zápasy vonku nebolo nič príjemné. Museli sme si však na to zvyknúť, vedeli sme, že je to nevyhnutné. Celkovo však minulá sezóna vyšla dobre a ja si myslím, že treba ísť vyššie a vyššie. Prečo by budúca nemohla byť ešte lepšia?,“ položil si Žofčák rečnícku otázku.

Príprava tímu potrvá 5 týždňov a na programe je 6–7 zápasov. Spestrením bude herné sústredenie 3.-8. júla v Uhorskom Brode, po ktorom sa už mužstvo bude sústrediť na prvý zápas sezóny v Trnave. Prvý domáci duel odohrajú Michalovčania v 2. kole proti nováčikovi Fortuna ligy.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Na fotke: tréner Anton Šoltis

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM