Zuzana Ročeňová Rôzne

Michalovskí policajti v akcii: V meste prebehla špeciálna kontrola cyklistov, toto je ich najčastejší priestupok!

Mestskí policajti si v centrálnej mestskej zóne posvietili na cyklistov. Tí sa nevyhli upozorneniam a kontrolám!

Ilustračný obrázok k článku Michalovskí policajti v akcii: V meste prebehla špeciálna kontrola cyklistov, toto je ich najčastejší priestupok!
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

Počas dopravno–bezpečnostnej akcie sa Mestská polícia v Michalovciach v uplynulých dňoch zamerala na cyklistov jazdiacich v centre mesta. Do akcie boli zapojení aj žiaci ôsmeho ročníka II. Základnej školy na Ulici J. Švermu, ktorí pomáhali policajtom odhaliť nezodpovedných cyklistov.

Aký je najčastejší priestupok michalovských cyklistov? „Cyklisti pešej zóny sa nepohybujú po vyznačených cyklotrasách, ale po chodníkoch pomedzi ľudí,“ informovala Mestská polícia Michalovce. Pre tentoraz pri priestupkoch neodchádzali nezodpovední cyklisti s pokutou, ale len s dohovorom.

Mestská polícia mesta Michalovce vytvorili tri stanovištia a počas tejto dopravnej kontroly sa im podarilo zastaviť až 305 cyklistov. Policajti upozorňovali cyklistov aj na používanie reflexných prvkov za zníženej viditeľnosti a na miestach, kde je slabé alebo žiadne pouličné osvetlenie. Všetci zastavení cyklisti, ale neodchádzali na prázdno. Každý dostal reflexný prvok a letáky, v ktorých je obsiahnutá tematika rád a povinnosti pre cyklistu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM