Zuzana Ročeňová Kultúra

Michalovskí ochotníci? Pri konkurze boli prekvapení záujmom, potešia nás už treťou premiérou

V týchto dňoch vrcholia prípravy na vianočné verejné predstavenie amatérskeho Divadla pri fontáne, zriadeného Mestským kultúrnym strediskom v Michalovciach. Už 12. decembra môžete navštíviť premiéru ochotníkov, ktorí sa vám predstavia v hre Delfy, s. r. o.

Ilustračný obrázok k článku Michalovskí ochotníci? Pri konkurze boli prekvapení záujmom, potešia nás už treťou premiérou
Zdroj: Dnes24.sk

Ochotnícke divadlo pri fontáne oslávi v marci 2 roky svojho pôsobenie na michalovských doskách. Teší sa veľkej obľube a pri konkurze do divadla boli všetci milo prekvapení veľkým záujmom obyvateľov všetkých vekových skupín – od školákov, študentov stredných či vysokých škôl, mladých pracujúcich i ľudí v strednom a staršom veku. V súčasnosti pôsobí v divadle okolo 30 ľudí.

,,Ja som začal hrať už minulý rok, zúčastnil som sa tej prvej premiéry a ostal som už tu. Jednoducho ma to baví a rád sa hrám na niekoho iného, je to príjemne odreagovanie od školy. Všetky postavy sú kladné, ale ľahšie by sa mi hrala asi nejaká záporná postava. V minulej hre som hral kaplána a v tejto hre hrám učiteľa na základnej škole,“ hovorí Jakub, ochotnícky herec.

,,S ochotníckym divadlom už mám nejaké skúsenosti, keď som žila v zahraničí tak tam som hrala divadlo. Teraz už druhý rok hrám tuto v michalovskom. Najčastejšie hrávam strašne uletené postavy, v minulej hre som napríklad hrala skrachovanú herečku SND, ktorou je alkoholička. A v tejto hre budem hrať tiež mierne uletenú postavu módnej návrhárky. Pre mňa to je také odreagovanie od bežného stereotypu a práce,“ hovorí Oľga, ochotnícka herečka z Divadla pri Fontáne.

O scenár sa starajú Miriam Adamíková a Katka Varechová. Režisérku taktovku majú pod sebou Jela Timková a Helena Andreeva. A o scénu sa stará pán Harajdič.

Magický dátum 12.12. už po druhýkrát

Ochotníci majú za sebou už pár predstavení, a takto pred rokom odohrali svoje premiérové predstavenie. ,,Presne pred rokom 12.12.2012 sme odohrali našu prvú hru Džina, pošli ďalšieho. Predstavenie bolo o divadelnom konkurze, čiže o tom, čo sme už zažili. Delfy, s. r. o. je naše 3 predstavenie, ktoré ma tiež symboliku 12.12. ako pred rokom,“ hovorí Gabriela, ochotnícka herečka z Divadla pri fontáne.

V lete tohto roku odohrali ochotníci svoje druhé predstavenie pod názvom Veďecki viskum na divadelnom festivale Mihaľovski deski 2013. Čo bolo vtipne predstavenie o vedeckých výskumoch prekrútených naopak.

Delfy, s. r. o.

Prípravy na predstavenie už vrcholia a nás zaujímalo o čom bude pripravovaná hra. ,,Naše predstavenie Delfy, s. r. o. je spojenie praktického a zasneného života. Predstavenie ma stále nejakú pointu, našou pointou je niečo o tom klamstve, že klamstvo vždy vyjde najavo. To klamstvo sa u nás odohráva v istej veštiarni. Väčšinou je všetko ladené na vtipnú nôtu, ale sú tam momenty napríklad v monológoch, ktoré sú vážnejšie a majú hlbšie myšlienky,“ doplnila Gabriela.

Premiéra divadelnej hry Delfy, s. r. o. je naplánovaná na 12. decembra o 17.30 hod. vo Veľkej sále MsKS v Michaloviach.

Foto: archív/Divadlo pri fontáne

PREMIÉRA OCHOTNÍCKEHO DIVADLA PRI FONTÁNE
2
Galéria
Premiéra ochotníckeho predstavenia DELFY, s. r. o.
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM