Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Michalovskí turisti obdivovali historické vláčiky: Pozrite si FOTO unikátnych rušňov

Turisti z Michaloviec sa vybrali na zaujímavú cestu za historickými rušňami i vlakovými súpravami. Podarilo sa im vidieť ozajstné skvosty.

Ilustračný obrázok k článku Michalovskí turisti obdivovali historické vláčiky: Pozrite si FOTO unikátnych rušňov
3
Galéria
Zdroj: Klub slovenských turistov

Členovia najstaršieho michalovského Klubu slovenských turistov Turista uskutočnili počas uplynulého víkendu peknú túru, ktorá ich doviedla k histórii vlakov. Prilákala ich totiž Rušňoparáda. Bolo to najväčšie stretnutie priaznivcov železničnej nostalgie i moderny na východe Slovenska, ktoré sa pravidelne koná v Rušňovom depe ZSSK v Košiciach.

Turistika za vlakmi

Turisti z Michaloviec sa vybrali na tradičné podujatie cielené na predstavenie unikátnych historických rušňov i moderných vlakových súprav a rušňov. Vlaky si mohli doslova ohmatať. „Lesné chodníčky v najstaršom michalovskom Klube slovenských turistov Turista zamenili tentokrát za kultúrno-poznávaciu činnosť,“ informoval predseda klubu Anton Hasák.

Návštevníkov priamo do depa priviezli mimoriadne nostalgické vlaky z rôznych kútov východného Slovenska, dokonca aj z takých miest, kde už osobná doprava roky nepremáva. Z Michaloviec štartovala Stakčínska strela.

Nostalgické jazdy

Na obdivovateľov vlakov, čakali moderné, staré i nostalgické vlaky, napríklad Tatranský expres, Vihorlatská strela, Zemplínska strela, Medzevská strela, Prešovská strela, Tokajský expres, Ružínska lokálka aj Rudohorská lokálka. Ak ste nestihli Rušňoparádu tento rok, môžete to skúsiť budúci. Je už tradíciou, že z nášho mesta Michalovce odchádza každoročne Vihorlatská strela, ktorá je súčasťou nostalgickej jazdy Rušňoparády. Pozrite si v galérii foto od michalovských turistov.

Foto: Anton Hasák, michalovský Klub slovenských turistov Turista

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Turisti z Michaloviec na ceste za historickými rušňami
3
Galéria
Zdroj: Klub slovenských turistov
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM