Zuzana Ročeňová Iné športy

Michalovskí turisti počas víkendu: Odskočili si na medzinárodné stretnutie do Slanských vrchov

Víkend opäť vylákal skalných členov najstaršieho michalovského Klubu slovenských turistov (KST) Turista do prírody, hoci počasie nebolo ideálne. Tentoraz si to namierili na medzinárodné stretnutie turistov na Veľkom Miliči.

Ilustračný obrázok k článku Michalovskí turisti počas víkendu: Odskočili si na medzinárodné stretnutie do Slanských vrchov
Zdroj: Dnes24.sk

V najstaršom michalovskom Klube slovenských turistov Turista začína byť tradíciou zúčastňovať sa medzinárodnej akcie košických turistov v rámci pochodu priateľstva po slovensko–maďarskom pomedzí v Slanských vrchov.

Zdolali viac než 900 metrový vrchol

„Túra sa začala v podhorskej dedinke Slanská Huta (490 m n. m.) obkolesenej lesmi Salašskej brázdy pod zatiahnutou oblohou,“ hovorí predseda michalovského Klubu slovenských turistov Turista Anton Hasák. Prešli popri muflónej farme a zaujímavom vodopáde.

Zelená turistická značka ich doviedla na Veľkú Márovku – Bielu lúku a následne po červenej na Malú Márovku, kde ich prekvapilo počasie a začalo husto pršať. Ešte kúsok sa prešli po žltej značke a boli v sedle pod Veľkým Miličom. Po zelenej značke si to namierili rovno na vrchol Veľkého Miliča (895 m n. m.).

Upršané počasie a „útek“ domov

„Odhadom na podujatie mohlo prísť celkovo do 100 účastníkov, no v tej skoro prietrži sa rýchlo rozutekali. Naši sa tiež v tej pľušti nezdržiavali, urobili vrcholové fotografie a hybaj tou istou cestou naspäť,“ doplnil Hasák. Dážď síce ustal no z vyhliadok, cez ktoré prechádzali nebol skoro žiadny výhľad.

„Pôvodný plán rátal so zastavením našich členov v obci Kalša, no keďže všetci zmokli do nitky, plán sme zavrhli a „utekali“ radšej domov do sucha,“ prezradil Hasák.

„Nie každý výlet vyjde vždy podľa predstáv, no ako konštatovala naša Anička, zmokli sme síce úplne, no v globále to bolo o.k,“ zhodnotil Anton Hasák.

Foto: michalovský Klub slovenských turistov Turista

Medzinárodné stretnutie turistov na Veľkom Miliči
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM