Zuzana Ročeňová Iné športy

Michalovskí turisti si to namierili tentoraz za hranice: OBRAZOM poznávali ukrajinský Užhorod

Členovia najstaršieho michalovského Klubu turistov Turista ani ku koncu roka nevysedávajú doma. Tentoraz si nevyšli síce do prírody, ako to majú vo zvyku, ale dali prednosť poznávaciemu výletu. Okúsili históriu a prítomnosť starobylého mesta Užhorod na Ukrajine.

Ilustračný obrázok k článku Michalovskí turisti si to namierili tentoraz za hranice: OBRAZOM poznávali ukrajinský Užhorod
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Užhorod je z historického hľadiska jedným z najstarších známych miest. Prvá písomná zmienka pochádza z roku 903. Medzi dvoma svetovými vojnami územie Zakarpatia, t.j. Užhorod aj Mukačevo patrilo k Československu.

Panovala skvelá nálada

Po odbavení na hraničnom priechode sa naši turistu pustili do poznávania. Ich prvou pešou zastávkou bolo samotné centrum Užhorodu. „Nevynechali sme ani trh, ktorý má svoje neopakovateľné čaro s rôznym tovarom a predávajúcimi,“ hovorí Ingrid Hrubá, členka michalovského Klubu turistov Turista.

Po prehliadke ,,korza" nasledoval menší oddych a obed. „Bola sme malá skupinka, ale vládla skvelá nálada, upevnená príjemnými ľuďmi a prostredím,“ povedala Hrubá.

Najviac ich zaujalo

Ďalšie kroky turistov viedli po mostíku lásky cez rieku Uh . Dostali sa až k ,,Modrej cerkvi " pýche Užhorodu z roku 2000. Najviac ich zaujali staré domy so zaujímavými ,figurálnymi fasádami a parky.

„ Čas nám ubehol veľmi rýchlo, ale určite sem znova prídeme lebo je toho ešte veľa, čo môžeme poznávať a stretávať príjemných ľudí,“ zhodnotila Ingrid.

Foto: archív Ingrid Hrubá

Poznávací výlet v Užhorode
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM